31.08.2020
Jalofoods
Vastuullisuus ja hyvät vibat

Jalotofun klassikko-tuotteet nyt gluteenittomia ja eurooppalaisista soijapavuista valmistettuja

Jalotofun suosituimmat tuotteet – sarjan klassikot – näyttävät nyt kaupan hyllyllä hieman uudistetuilta. Pienet muutokset ja lisäykset pakkauksissa kertovat tärkeää tarinaa vastuullisuudesta, avoimuudesta ja hyvinvoinnista.


Jalotofu-klassikkotuotteet, Maustamaton, Marinoitu, Kylmäsavu ja Hampunsiemen (entinen Hempnut), ovat Tammisaaressa valmistettavan tofutuoteperheen pitkäaikaisia suosikkeja ja siksi ne saivat arvonimen “klassikko” pakkauksiinsa. Tofu itsessään on myös vuosituhansia vanhalla reseptillään todellinen kasviproteiinien klassikko, joten arvonimi on mielestämme enemmän kuin ansaittu!

Virallisesti gluteeniton Jalotofu Marinoitu ja Kylmäsavu
Shoyu-soijakastiketta sisältävät, valmiiksi marinoidut Jalotofu Marinoitu ja Jalotofu Kylmäsavu ovat nyt virallisesti sertifioitu gluteenittomiksi tuotteksi.  Sertifiointia auditoi KIWA Inspecta ja valvoo Keliakialiitto. Testaamme jokaisen soijakastike-erän gluteenittomuuden omavalvonnassamme, sekä lisäksi  lopputuotteiden gluteenittomuuden neljä kertaa vuodessa. Soijakastike on ainoa mahdollinen gluteenin lähde toiminnassamme.


Maustamattomat Jalotofu Maustamaton ja Hampunsiemen ovat luontaisesti gluteenittomia. Käytämme myös Suomessa viljeltyjä luomuhampunsiemeniä.


Raaka-aineena eurooppalaiset luomusoijapavut 
Jalofoodsille on tärkeää, että sen tuotteissa käytetään ainoastaan luomusoijapapuja. Tähän liittyvä vastuullisuus on nyt viety askeleen pidemmälle. Jalotofu-tuotteissa käytetään nyt ainoastaan eurooppalaisia luomusoijapapuja tähän asti käytettyjen brasilialaisten Reilun kaupan luomusoijapapujen sijaan. 


Lähempänä kasvatettavien luomusoijapapujen saatavuuden parannuttua ja laadun saavutettua riittävä taso, Jalofoods löysi sopivat kumppanit yhteistyön käynnistämiseen. Yhteisenä tavoitteena on myös soijaan viljelyskasvina liittyvän ajatusmaailman muuttaminen lisäämällä ravintoarvoiltaan huippulaadukkaan soijan käyttöä ihmisravintona perinteisen rehutuotannon sijaan (from feed to food). 


Soijapapujen jäljitettävyyttä ja laatua hallitaan pakkauksissakin näkyvällä Europe Soya -sertifioinnilla, jota valvoo ja jonka myöntää voittoa tavoittelematon, Wienissä päämajaansa pitävä koko euroopan kattava Donau Soja -yhdistys. Jalotofu on maailman ensimmäinen tätä merkkiä kantava tofutuote. Europe Soya -sertifikaatilla halutaan myös edistää ja taata ei-geenimuunnellun soijan tuotantoa ja käyttöä Euroopassa


“Donau Soja on ylpeä voidessaan tehdä yhteistyötä alansa suomalaisen edelläkävijän, Jalofoodsin kanssa. Sen myötä on mahdollista tuoda kestävä, eurooppalainen soijantuotanto yhä lähemmäs kuluttajia. Yhteistyömme on jo nyt täydellinen esimerkki ympäristö- ja yhteisöystävällisestä soijankulutuksesta”, sanoo Donau Sojan asiakkuuspäällikkö Veronika Platzer


Europe Soya -sertifikaatti takaa koko soijantuotantoketjun täydellisen jäljitettävyyden tätä varten kehitellyn IP (Identity Preservation) -järjestelmän ansiosta. Kaikilta ketjun osapuolilta vaaditaan kattavat ja läpinäkyvät dokumentaatiot ja ilmoitukset, sekä raaka-aineen pitäminen erillään mahdollisesta ei-sertifioidusta sadosta. Vaatimuksena on myös määriteltyjen kestävyyden periaatteiden noudattaminen liiketoiminnassa (mm. ei maan käytön muutoksia vuoden 2008 jälkeen, ei haitallisia torjunta-aineita ja että sosiaaliset ja työntekijöiden oikeudet toteutuvat). Geenimuuntelu koko ketjussa on luonnollisesti täysin poissuljettu.

Jalotofu Maustamaton on  WWF-yhteistyö- ja Sydänmerkkituote
Jalotofu Maustamaton on kantanut WWF:n pandalogoa pakkauksessaan jo toista vuotta. Jokaisesta ostetusta tuotteesta Jalofoods lahjoittaa 10 senttiä tärkeään WWF:n sademetsiensuojelutyöhön. Jalotofu Maustamaton on matalan kynnyksen valinta luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen puolesta. 

Samainen Jalotofu Maustamaton on nyt myös Sydänmerkillä varustettu tuote, merkkinä sen erinomaisista ominaisuuksista sydänystävällisenä ruokavalintana.

maustamaton tofu

Mitäpä muuta sitä enää voisi kasviproteiinituotteelta toivoa?! Jalofoods-tiimi seisookin ylpeinä tuotteidensa ja niiden edustaman vastuullisuuden, rohkeuden ja läpinäkyvyyden takana. 

Nappaa näppärät reseptit parhaisiin kasvisruokiin täältä.

Ps. Joko bongasit kaupan hyllyiltä nämä uudet Jalotofu Paahtopalat -tuotteet?

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.