Värikäs nachopelti tofulla ja savumajoneesilla sekä kuvassa sen reseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. Värikäs nachopelti tofulla ja savumajoneesilla sekä kuvassa sen reseptin kehittäneet kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. '

25 min

4-5:lle

(1)

✅ VIIKON RESEPTI: NACHOPELTI DELUXE JA SAVUMAJONEESI TOFUSTA

Nachopelti ihan omassa luksusluokassaan. Makua ja ruokaisuutta savutofusta, syvyyttä tuoreesta, paistetusta maissista ja viimeinen silaus savunmakuisesta tofumajoneesista. Huh, mikä kokonaisuus! Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.

📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma

👩‍🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi

KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!

Ruokavinkki

Tämä luksusluokan nachopellin resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).

  • Osallistu kilpailuun!
    • Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
  • Pro-vinkki nachopeltiin:
    • Jos haluat nachopeltiin todella rapeita tofupaloja, paista ne ensin pannulla rapeaksi ja lisää nachopeltiin ennen uuniin menoa. 

 

 

 

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g

1ps

nachoja

1prk

mustapapuja

100g

tomaattia kuutioituna

1kpl

lime

2-3rkl

silputtua tuoretta korianteria

1kpl

valkosipulinkynsi silputtuna

1-2kpl

kevätsipulinvartta silputtuna

1kpl

tuore maissintähkä

3rkl

margariinia tai voita (ve)

Tofumajoneesi:

200g

Jalotofu Pehmeä

tai

valmista majoneesia (ve)

1kpl

sitruunan mehu

1rkl

dijonsinappia

¼tl

chipotlea tai savupaprikaa

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

  • Tee ensin tomaattisalsa. Sekoita tomaatit, kevätsipuli, korianteri ja valkosipuli. Mausta limellä, suolalla ja pippurilla ja anna maustua sillä aikaa, kun valmistat nachopellin ja majoneesin.
  • Laita pehmeä tofu (tai kaupan valmis majoneesi) korkeaan ja kapeaan kulhoon ja lisää sitruunamehu, dijonsinappi, suolaa ja savupaprikaa tai chipotlea. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja savupaprikaa.
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä nachot uunipellille. Murenna päälle savutofu ja ripottele päälle valutetut pavut. Laita pelti uuniin ja valmista sillä aikaa maissi.
  • Leikkaa tuoreen maissin jyvät irti pitämällä maissia pystyssä leikkuulaudalla ja ikään kuin vuole maissit irti tähkästä.
  • Lisää paistinpannulle margariini ja paista maisseja kuumalla pannulla muutaman minuutin, kunnes ne pehmenevät vain hieman. Mausta suolalla.
  • Ota pelti ulos uunista ja kaada maissit pellille ja ripottele päälle tomaattisalsa. Tarjoile savumajoneesin kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.