30 min
2-3:lle
2 x Paahtopala-herkkuleivät
Ruokavinkki
Nappaa suosikkisi, tai tee molemmat SUPERHELPOT tofuleivät viikonlopun aamiaiselle, brunssille, arkilounaalle tai iltapalaksi. Proteiinipitoiset, trendikkäät, rapealla tofulla aateloidut leivät näyttävät kauniilta ja maistuvat täyteläisiltä. Nam!
Valmiiksi revityt, täyteläisen makuisiksi valkosipulilla ja savupaprikalla maustetut ja paahdetut Jalotofu Paahtopalat Maustettu ovat tofun maukkain uusi muoto. Käytä paahtopaloja kanan tai lihan sijaan tai rohkeasti sellaisenaan, kylmänä tai lämmitettynä.
Maustamattomat Paahtopalat tarvitsee vain lämmittää ja maustaa.
Jalotofu Paahtopalat ovat luomua ja täysin lisäaineettomia. Ne ovat matalan kynnyksen käyttövalmis vaihtoehto kanalle tai lihalle, kun nopeus on must mutta mausta ei tingitä ja kun haluat maustaa omalla tyylilläsi.
Vinkki: voit myös tehdä tämän reseptin Jalotofun Klassikko-tofuilla!
Näitä tarvitset
Valmiiksi maustetut Paahtopalat -täyte
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1-2rkl
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Maustamattomat Paahtopalat teriyakikastikkeella -täyte
1pkt
Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
1dl
valmista teriyakikastiketta
1rkl
öljyä paistami
suolaa mustapippuria myllystä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1dl
soijakastiketta
2tl
seesamiöljyä
1dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
2kpl
valkosipulin kynttä, puristettuna
2cm
pala inkivääriä raastettuna
Lisäksi:
1
maalaisleipä, viipaloituna
1prk
hummusta (BABA) esim. maustamaton, chili tai punajuuri (225 g)
1pkt
Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta (70-110g)
koristeeksi paahdettuja seesaminsiemeniä
Näin valmistat
Valmista valmiiksi maustetut Paahtopalat -täyte:
- Paista tofuja pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes sopivan rapea pinta tai käytä täytteenä sellaisenaan. Lisämausta mielesi mukaan lempimausteillasi tai suolalla ja pippurilla.
Valmista Teriyakipaahtopala-täyte:
- Paista maustamattomat Paahtopalat yllä olevin ohjein ilman mausteita. Laske paiston jälkeen lämpötila puoleen ja lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike:
- Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon
- Kokoa leivät: Paahda leipäsiivut rapeiksi leivänpaahtimessa tai uunissa. Aloita siivujen täyttäminen hummuksella ja salaattiseoksella. Lisää tofutäyte viimeisenä. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile.