30 min
neljälle
PAAHTOPALA-TOFUNUUDELISALAATTI SATAYKASTIKKEELLA
revittytofu
paahtopala
Satokausikalenteri
parsaresepti
sesonki
parsa
Ruokavinkki
Tämä sesongin nuudelisalaatti neljälle on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Voit myös loihtia samankaltaisen juhlavan tofusalaatin kuudelle Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla ja reseptin löydät täältä!
Lisää salaattireseptejä tästä linkistä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustamaton (250 g)
1rkl
öljyä paistamiseen
1pss
Spice Up! Sataykastiketta (100 g)
250g
vihreää parsaa
2levyä
levyä (100 g) Spice Up! Täysjyvänuudeleita (gluteenittomia riisinuudeleita tarvittaessa)
250g
g piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)
2rkl
soijakastiketta
6
retiisiä
1
lime
½
ruukkua tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä
tuoretta chiliä
Näin valmistat
- Paista maustamattomia Paahtopaloja öljyssä pannulla, kunnes ne kuumenevat. Sekoita joukkoon sataykastike ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
- Napsaise parsoista puiseva tyvi irti ja leikkaa parsat suupaloiksi. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita nuudelit sekä parsat kiehumaan. Keitä 3-4 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä.
- Lohko retiisit. Leikkaa melonista kuori ja poista siemenet. Leikkaa meloni suupaloiksi.
- Sekoita nuudelit, parsat, satay-tofu, retiisit ja melonit keskenään. Mausta nuudelisalaatti soijakastikkeella ja limen mehulla. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella hienonnetulla chilillä.Nuudelisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.