30 min

neljälle

PAAHTOPALA-TOFUNUUDELISALAATTI SATAYKASTIKKEELLA

Mitä herkkua! Helppo ja nopea arkiruoka valmistuu kätevillä Jalotofu Paahtopaloilla ja satokauden parsasta, jotka sopivat yhdessä täydellisesti nuudelisalaatin joukkoon. Tofun ja nuudelisalaatin maustamisen pohjana toimii ihanan pehmeä Satay-kastike ja potkua tuo tuore chili.

Satokausikalenteri

parsaresepti

sesonki

parsa

revittytofu

paahtopala

Ruokavinkki

Tämä sesongin nuudelisalaatti neljälle on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Voit myös loihtia samankaltaisen juhlavan tofusalaatin kuudelle Klassikko-sarjan Jalotofu Maustamattomalla ja reseptin löydät täältä!

Lisää salaattireseptejä tästä linkistä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton (250 g)

1rkl

öljyä paistamiseen

1pss

Spice Up! Sataykastiketta (100 g)

250g

vihreää parsaa

2levyä

levyä (100 g) Spice Up! Täysjyvänuudeleita (gluteenittomia riisinuudeleita tarvittaessa)

250g

g piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)

2rkl

soijakastiketta

6

retiisiä

1

lime

½

ruukkua tuoretta korianteria

seesaminsiemeniä

tuoretta chiliä

Näin valmistat

  • Paista maustamattomia Paahtopaloja öljyssä pannulla, kunnes ne kuumenevat. Sekoita joukkoon sataykastike ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  • Napsaise parsoista puiseva tyvi irti ja leikkaa parsat suupaloiksi. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita nuudelit sekä parsat kiehumaan. Keitä 3-4 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä.
  • Lohko retiisit. Leikkaa melonista kuori ja poista siemenet. Leikkaa meloni suupaloiksi.
  • Sekoita nuudelit, parsat, satay-tofu, retiisit ja melonit keskenään. Mausta nuudelisalaatti soijakastikkeella ja limen mehulla. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella hienonnetulla chilillä.Nuudelisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.

Arvostelut

    Arvostelu