15 - 20 min

2annosta

(1)

SWEET & STICKY TOFUPAAHTOPALA -KASTIKE

Maukas tofukastike syntyy valmiiksi paahdetusta tofusta ja kiinalaistyylisestä kastikkeesta. Kauniin yksinkertainen ja herkullinen tofukastike on todellinen arjen pikaruoka. Kokeile tätä riisin kanssa!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g

1-2rkl

maissitärkkelystä (leivittämiseen)

2rkl

öljyä paistamiseen

1/4tl

togarashia tai chilijauhetta

Appelsiinikastike:

1,5dl

appelsiinimehua

2

valkosipulinkynttä silputtuna

1,5tl

raastettua inkivääriä

4-5rkl

soijakastiketta ((riippuen kastikkeen suolaisuudesta))

3rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa

1dl

kasvislientä

1rkl

maissitärkkelystä

1

appelsiininkuori raastettuna (luomu)

suolaa

Lisäksi:

1rkl

seesaminsiemeniä koristeluun

1rkl

ruohosipulia

riisiä

Näin valmistat

  • Valmista kastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri ja appelsiini, silppua valkosipuli. Lisää kastikkeen joukkoon (appelsiininkuoresta vain puolet), sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua ruohosipuli ja raasta appelsiinin kuori.
  • Avaa tofupaketti ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofuja kunnes ovat tarpeeksi rapeita. Mausta togarashilla tai chilijauheella. Vähennä lämpö puoleen ja lisää valmis appelsiinikastike. Anna hetki hautua ja kastikkeen saostua, välillä sekoittaen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
  • Koristele tofukastike seesaminsiemenillä, ruohosipulilla, lopuilla appelsiininkuorella ja tarjoile riisin kera.

Arvostelut

    Arvostelu