2-4:lle
PIKAINEN, KERMAINEN, VEGAANINEN KASVISPASTA
Jos nopea, kermainen ja vegaaninen pasta kuulostaa hyvältä, tässä se sitten on. Proteiiniksi tofua tai tempeä ja kesäkurpitsa näyttelee pääosaa tuoreissa kasviksissa. Ohuina, höylättyinä siivuina se toimii tässä täydellisesti. Täyteläinen, arkinen kasvisruoka, joka varmasti pääsee jatkoon!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
1pkt
Jalotempe Herne (125g) Luomu
oliiviöljyä paistamiseen
soijakastiketta maun mukaan
mustapippuria myllystä
Intiaani- tai kookossokeria
Cashew cream:
n. 2-2,5dl
cashewpähkinöitä (keittämiseen kasvisliemikuutio + vettä)
2rkl
oluthiivahiutaleita
2tl
sipulijauhetta
½-1tl
valkosipulijauhetta / valkosipulimyllystä maun mukaan
suolaa
mustapippuria
n. 1,5dl
kasvipohjaista maitoa (esim kaura)
Lisuke:
1kpl
kesäkurpitsa
oliiviöljyä paistamiseen
Pastaa/spagettia (noin 200g)
Näin valmistat
- Laita kattilassa (reilusti) vettä kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio sekä cashewpähkinät. Keitä cashewpähkinöitä kasvisliemessä noin 20-30 min. Kun pähkinät ovat valmiita, kaada keitinvesi pois ja laita pähkinät sekä muut cashew-kermakastikkeen ainekset blenderiin. Lisää ensin kasvipohjaista maitoa 1 dl ja sen jälkeen tarpeen mukaan, kunnes lopputulos on sileä ja kermainen (rakenne saa olla kuitenkin paksuhko).
- Höylää (juustohöylällä) kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Kesäkurpitsasiivut saavat jäädä hieman napakoiksi. Mausta merisuolahiutaleilla.
- Valmista haluamasi pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa pressattu/kuivattu Jalotofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Valuta öljyä pannulle kuumenemaan.
- Laita tofu pannulle paistumaan. Lisää pannulle tamarikastiketta, valkosipulia myllystä, muutama rouhaisu mustapippuria ja ripaus intiaani- tai kookossokeria (tofun molemmille puolille). Paista tofusiivuja pannulla pari kertaa käännellen, kunnes pinta on kauniinvärinen ja aavistuksen karamellisoitunut.
- Leikkaa Jalotempe (herne) ja paista pannulla oliiviöljyssä. Kun pinta on saanut väriä, lisää pannulle tamarikastiketta ja mausteita. Ripottele molemmin puolin ripaus intiaani- tai kookossokeria. Pudota lämpö, kääntele Jalotempeviipaleita pari kertaa ja jätä pannulle hetkeksi marinoitumaan.
- Sekoita Cashewkermakastike pastan/spagetin sekaan. Annostele lautasille pastaa ja kesäkurpitsasiivuja sekä kruunaa annos Jalotofulla tai Jalotempellä. (Voit viimeistellä annoksen esimerkiksi lehtipersiljalla.)