30 min
4
Tabbouleh tofu nuudelisalaatti
Maustamattomasta tofusta saa vaivattomasti herkullista noudattamalla muutamaa perusohjetta. Tässä vinkit herkulliseen Tabbouleh tofu nuudelisalaattiin.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
2tl
juustokuminaa
2tl
paprikajauhetta
2tl
kuivattua oreganoa
1,5tl
sipulijauhetta
½tl
suolaa
1/4tl
valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2rkl
öljyä
(Ramen) nuudeleita neljälle
n. 250g
kirsikkatomaatteja
pieni kurkku
nippu minttua
nippu lehtipersiljaa (korianteri sopii hyvin myös)
4rkl
sitruunamehua
4rkl
oliiviöljyä
½tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin valmistat
- Leikkaa tofu 2-3 palaksi. Kääri palat liinaan, ja laita painava esine esim. kattila päälle ja anna tofun kuivua n.15 min.
- Murustele tofu.
- Paista tofua kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, jotta kaikki kosteus haihtuu.
- Lisää mausteet ja paista muutama minuutti.
- Lisää 2 rkl öljyä ja jatka paistamista, kunnes tofu on rapeaa.
- Keitä (ramen) nuudelit. Pilko tomaatit ja kurkut. Silppua yrtit pieneksi.
- Sekoita nuudelit, pilkotut kurkut ja tomaatit, yrtit, sitruunamehua, oliiviöljy, suolaa ja pippuria.
- Sekoita joukkoon murusteltu ja paistettu tofu.