n. 15 pyörykkää
Savu-kardemumma tofu-pyörykät
Rapeiksi paistetut tofupyörykät ovat loistavaa naposteluruokaa illanistujaisiin. Tee pyöryköitä valmiiksi isompi satsi ja laita pakkaseen. Arkikiireiden yllättäessä ota sulamaan ja lämmitä uunissa.
Näitä tarvitset
Tofupallerot
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1tl
jauhettua kaardemummaa
½g
lehtipersiljaa
1
valkosipulikynsi
Ripaus suolaa
Salaatti
500g
suppilovahveroita
1
punasipuli
½nippu
salaattisipulia
½ruukku
lehtipersiljaa
1ruukku
korianteria
1rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Näin valmistat
- Avaa tofupaketti ja kuivaa talospaperilla suurimmat nesteet pois tofusta. Aja tofu ja muut ainekset monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi. Muotoile tahnasta sopivan kokoisia pyöryköitä.
- Kuumenna öljy pannussa. Paista yksi pyörykkä testiksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita maun mukaan. Paista loput pyörykät kuumassa öljyssä kunnes kauniin ruskean pinnan.
- Pilko salaattisipuli ja yrtit ja kaada karpalon kanssa sienisekoitukseen.Mausta sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla. Tarjoile salaatti tofupyöryköiden kanssa.
- VINKKI: Tee pyöryköitä valmiiksi isompi satsi ja laita pakkaseen. Arkikiireiden yllättäessä ota sulamaan ja lämmitä uunissa.