Vegaaninen Jalotofu-porkkanakakku
Näitä tarvitset
1dl
vettä
2rkl
pellavansiemeniä
4
keskikokoista porkkanaa
6dl
vehnäjauhoja
1dl
kookosöljyä tai auringonkukkaöljyä
1dl
täysruokosokeria
1tl
kardemummaa
1tl
kanelia
1tl
neilikkaa
1/2tl
pomeranssinkuorta
2tl
leivinjauhetta
1tl
ruokasoodaa
Kuorrute:
300g
Jalotofu Pehmeä (silkinsileä)
1
tl vaniljajauhetta
3dl
tomusokeria
1
rkl sitruunanmehua
Näin valmistat
Laita vesi ja pellavansiemenet kulhoon ja anna liota sen aikaa kun valmistat taikinan. Kuori ja raasta porkkanat.
Laita ne kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot, kookosöljy tai auringonkukkaöljy, täysruokosokeri, kardemumma, kaneli, neilikka, pomeranssinkuori, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon pellavansiemen-vesiseos ja käännä taikina tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu liian tiiviiltä, lisää joukkoon hieman vettä.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista kuorrute. Laita pehmeä Jalotofu tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon vaniljajauhe, tomusokeri ja sitruunanmehu. Jauha tasaiseksi seokseksi. Levitä seos jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.
Vinkki! Voit halutessasi kuivattaa pinnalle porkkanalastuja. Vedä porkkanasta suikaleita perunankuorimaveitsellä ja laita ne 100-asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes ne kutistuvat ja kuivuvat. Koristele kakku porkkanalastuilla.