Vegaaninen Jalotofu-porkkanakakku

(1)
Yllätä vegaaninen ystäväsi ihanalla kakulla. Kuorrute on valmistettu Jalotofusta. Nam!

Ainesosat

1 dl vettä
2 rkl pellavansiemeniä
4 keskikokoista porkkanaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kookosöljyä tai auringonkukkaöljyä
1 dl täysruokosokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl pomeranssinkuorta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Kuorrute:
300 g Jalotofu Pehmeä (silkinsileä)
1 tl vaniljajauhetta
3 dl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua

Näin valmistat

Laita vesi ja pellavansiemenet kulhoon ja anna liota sen aikaa kun valmistat taikinan. Kuori ja raasta porkkanat.

Laita ne kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot, kookosöljy tai auringonkukkaöljy, täysruokosokeri, kardemumma, kaneli, neilikka, pomeranssinkuori, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon pellavansiemen-vesiseos ja käännä taikina tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu liian tiiviiltä, lisää joukkoon hieman vettä.

Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Laita pehmeä Jalotofu tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon vaniljajauhe, tomusokeri ja sitruunanmehu. Jauha tasaiseksi seokseksi. Levitä seos jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.

Vinkki! Voit halutessasi kuivattaa pinnalle porkkanalastuja. Vedä porkkanasta suikaleita perunankuorimaveitsellä ja laita ne 100-asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes ne kutistuvat ja kuivuvat. Koristele kakku porkkanalastuilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme