Vegaaninen Jalotofu-porkkanakakku

Yllätä vegaaninen ystäväsi ihanalla kakulla. Kuorrute on valmistettu Jalotofusta. Nam!

Näitä tarvitset

1dl

vettä

2rkl

pellavansiemeniä

4

keskikokoista porkkanaa

6dl

vehnäjauhoja

1dl

kookosöljyä tai auringonkukkaöljyä

1dl

täysruokosokeria

1tl

kardemummaa

1tl

kanelia

1tl

neilikkaa

1/2tl

pomeranssinkuorta

2tl

leivinjauhetta

1tl

ruokasoodaa

Kuorrute:

300g

Jalotofu Pehmeä (silkinsileä)

1

tl vaniljajauhetta

3dl

tomusokeria

1

rkl sitruunanmehua

Näin valmistat

Laita vesi ja pellavansiemenet kulhoon ja anna liota sen aikaa kun valmistat taikinan. Kuori ja raasta porkkanat.

Laita ne kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot, kookosöljy tai auringonkukkaöljy, täysruokosokeri, kardemumma, kaneli, neilikka, pomeranssinkuori, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon pellavansiemen-vesiseos ja käännä taikina tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu liian tiiviiltä, lisää joukkoon hieman vettä.

Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Laita pehmeä Jalotofu tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon vaniljajauhe, tomusokeri ja sitruunanmehu. Jauha tasaiseksi seokseksi. Levitä seos jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.

Vinkki! Voit halutessasi kuivattaa pinnalle porkkanalastuja. Vedä porkkanasta suikaleita perunankuorimaveitsellä ja laita ne 100-asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes ne kutistuvat ja kuivuvat. Koristele kakku porkkanalastuilla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.