Vegaaninen Jalotofu-porkkanakakku
- Kategoriat:
- Napostelu, Jälkiruoat
Yllätä vegaaninen ystäväsi ihanalla kakulla. Kuorrute on valmistettu Jalotofusta. Nam!
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 dl vettä
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 4 keskikokoista porkkanaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kookosöljyä tai auringonkukkaöljyä
- 1 dl täysruokosokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 1/2 tl pomeranssinkuorta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- Kuorrute:
- 300 g Jalotofu Pehmeä (silkinsileä)
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunanmehua
Vegaaninen Jalotofu-porkkanakakku ohje
Laita vesi ja pellavansiemenet kulhoon ja anna liota sen aikaa kun valmistat taikinan.Kuori ja raasta porkkanat.
Laita ne kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot, kookosöljy tai auringonkukkaöljy, täysruokosokeri, kardemumma, kaneli, neilikka, pomeranssinkuori, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon pellavansiemen-vesiseos ja käännä taikina tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu liian tiiviiltä, lisää joukkoon hieman vettä.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaiseen vuokaan.Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.Jäähdytä.
Valmista kuorrute. Laita pehmeä Jalotofu tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon vaniljajauhe, tomusokeri ja sitruunanmehu. Jauha tasaiseksi seokseksi. Levitä seos jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.
Vinkki! Voit halutessasi kuivattaa pinnalle porkkanalastuja. Vedä porkkanasta suikaleita perunankuorimaveitsellä ja laita ne 100-asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes ne kutistuvat ja kuivuvat. Koristele kakku porkkanalastuilla.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.