30 min
4:lle
Paistettua riisiä, Jalotofua ja kasviksia
Paistettu riisi ja kasvikset ovat kuin aasialainen versio pyttipannusta. Jalotofu on mainio proteiinilisä tässä kaikille maistuvassa ruoassa. Kasviksia voit käyttää oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Älä kuitenkaan unohda yrttejä, sillä ne kruunaavat tämän ruoan.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton
2rkl
oliivi- tai avokadoöljyä
1tl
currya
½tl
savupaprikajauhetta
3rkl
soijakastiketta
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi:
3
porkkanaa
8dl
kypsää Jasmin- tai basmatiriisiä
150g
sokeriherneenpalkoja
1
keltainen paprika
2
valkosipulinkynttä
½
chilipaprika
2-3rkl
oliivi- tai avokadoöljyä
½ruukku
persiljaa
½-1ruukku
korianteria
mustapippuria myllystä
mustapippuria myllystä
Näin valmistat
- Kuivaa Jalotofu talouspaperilla ja anna seistä paperin sisällä noin 15 minuuttia. Kypsennä sillä välin Jasmin- tai basmatiriisi.
- Kuutioi Jalotofu. Kuumenna oliivi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja kääntele miedolla lämmöllä. Lisää tofukuutiot ja kääntele mausteiden kanssa pannulla. Lisää soijakastike ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Paista, kunnes pinta on mukavan rapea. Nosta tofukuutiot sivuun.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika.
- Hienonna persilja ja korianteri.Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kypsä riisi ja kääntele seosta vielä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon paistetut tofukuutiot ja mustapippuria myllystä, sekä hienonnetut yrtit.
- Tarkista maku. Mausta vielä tarvittaessa soijakastikkeella.