2
Savutofua, tillipestoa ja paistettua lehtikaalia suppilovahveroilla!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
200g
lehtikaalia
100g
suppilovahveroita
2
retiisiä
oliiviöljyä paistamiseen
Tillipesto
2
nippua tilliä
2
valkosipulinkynttä
½dl
pinjansiemeniä
1dl
esim. Parmezano soijaparmesaanijuustoa
1dl
oliiviöljyä
2rkl
sitruunan mehua
mustapippuria ja suolaa myllystä
Näin valmistat
- Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla ilman öljyä kunnes ne saavat kauniin kultaisen värin. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi. Öljyn määrää lisäämällä saat ohuempaa kastiketta. Laita pesto jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa tofu pituussuunnassa pihveiksi tai kolmioiksi. Kuumenna pieni tilkka öljyä pannulla ja paista tofuihin rapean kultainen pinta. Jätä paistinpannu pienelle lämmölle odottamaan annoksen kasaamista. Pese retiisit hyvin ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
- Huuhtele lehtikaalit juoksevan veden alla ja kuivaa hyvin. Poista lehtiruoti lehtikaaleista. Revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannussa öljy. Lisää lehtikaalit ja suppilovahverot pannulle ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti paistetun tofun, retiisin ja tillipeston kera!