Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
  • 200 g lehtikaalia
  • 100 g suppilovahveroita
  • 2 retiisiä
  • oliiviöljyä paistamiseen
Tillipesto
  • 2 nippua tilliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 dl esim. Parmezano soijaparmesaanijuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Savutofua, tillipestoa ja paistettua lehtikaalia suppilovahveroilla! ohje

  • Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla ilman öljyä kunnes ne saavat kauniin kultaisen värin. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi. Öljyn määrää lisäämällä saat ohuempaa kastiketta. Laita pesto jääkaappiin maustumaan.

  • Leikkaa tofu pituussuunnassa pihveiksi tai kolmioiksi. Kuumenna pieni tilkka öljyä pannulla ja paista tofuihin rapean kultainen pinta. Jätä paistinpannu pienelle lämmölle odottamaan annoksen kasaamista. Pese retiisit hyvin ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.

  • Huuhtele lehtikaalit juoksevan veden alla ja kuivaa hyvin. Poista lehtiruoti lehtikaaleista. Revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannussa öljy. Lisää lehtikaalit ja suppilovahverot pannulle ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti paistetun tofun, retiisin ja tillipeston kera!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.