2kpl
Ravitseva Jalotofu-Kasviskulho & Maukas Kurpitsansiemenkastike
Näitä tarvitset
1pkt
maustamatonta Jalotofua
1dl
täysjyväriisiä
1/2
parsakaali
pari kourallista vuonankaalia
1
kypsä avokado
1/2
granaattiomena
1
sitruuna marinadiin ja kastikkeeseen
kourallinen ituja
+ tarjoiluun kurpitsansiemenkastiketta
Tofumarinadi:
1rkl
oliiviöljyä
1rkl
siirappia (esim. agave)
1rkl
tamari-soijakastiketta
1rkl
sitruunamehua
KASTIKE:
2,5dl
kurpitsansiemeniä
2,5dl
vettä
2
valkosipulinkynttä
3rkl
oliiviöljyä
3rkl
sitruunamehua
1rkl
siirappia
1rkl
omenaviinietikka
1rkl
oluthiivaa
1tl
merisuolaa
3/4tl
vastarouhittua mustapippuria
Näin valmistat
Valuta tofu. Kääräise tofu sitten talouspaperiin ja aseta se laakealle lautaselle. Laita tofupalan päälle toinen lautanen ja siihen päälle jotakin painavaa 15 minuutiksi, jotta tofusta valuu ylimääräinen neste pois. Keitä sillä aikaa riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja valmista tofun marinadi.
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään laakeassa kulhossa. Leikkaa tofu haluamiksesi paloiksi ja pyörittele palat marinadissa. Jätä marinoitumaan noin 10-15 minuutiksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja valmista kurpitsansiemenkastike tofun marinoituessa (ohjeet alempana). Levitä tofupalaset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 25-30 minuuttia, kunnes palasten reunat alkavat olla kullanruskeita. Valmista kasvikset tofun ollessa uunissa.
Pilko parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä 4-5 minuuttia, niin että parsakaali säilyy vielä varsin napakkana. Perkaa puolikas granaattiomena. Perkaa ja pilko myös avokado.
Kun kaikki ainekset ovat valmiina, asettele lautasille vuonankaalta, parsakaalia, riisiä, avokadoa, granaattiomenaa ja tofua. Koristele annokset iduilla ja kurpitsansiemenkastikkeella ja nautiskele ravitsevasta ruuasta!
Kastike: Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat poksahdella. Anna siementen jäähtyä hetki. Pilko valkosipuli pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu.Lisää kurpitsansiemenet ja valkosipuli tehosekoittimeen ja jauha pieneksi muruksi. Lisää joukkoon ensin reilu puolet vedestä, oliviöljy, sitruunamehu, siirappi ja omenaviinietikka. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oluthiiva, mausteet ja loput vedestä ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi. Säilytä valmis kastike jääkaapissa tiivissä lasipurkissa.