2kpl

Ravitseva Jalotofu-Kasviskulho & Maukas Kurpitsansiemenkastike

Trendikäs kulhoruoka on oikea arjen pelastaja! Ideana on koota samaan kulhoon kaikki lempi raaka-aineesi ja viimeistellä se maukkaalla kurpitsansiemenkastikkeella.

Näitä tarvitset

1pkt

maustamatonta Jalotofua

1dl

täysjyväriisiä

1/2

parsakaali

pari kourallista vuonankaalia

1

kypsä avokado

1/2

granaattiomena

1

sitruuna marinadiin ja kastikkeeseen

kourallinen ituja

+ tarjoiluun kurpitsansiemenkastiketta

Tofumarinadi:

1rkl

oliiviöljyä

1rkl

siirappia (esim. agave)

1rkl

tamari-soijakastiketta

1rkl

sitruunamehua

KASTIKE:

2,5dl

kurpitsansiemeniä

2,5dl

vettä

2

valkosipulinkynttä

3rkl

oliiviöljyä

3rkl

sitruunamehua

1rkl

siirappia

1rkl

omenaviinietikka

1rkl

oluthiivaa

1tl

merisuolaa

3/4tl

vastarouhittua mustapippuria

Näin valmistat

Valuta tofu. Kääräise tofu sitten talouspaperiin ja aseta se laakealle lautaselle. Laita tofupalan päälle toinen lautanen ja siihen päälle jotakin painavaa 15 minuutiksi, jotta tofusta valuu ylimääräinen neste pois. Keitä sillä aikaa riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja valmista tofun marinadi.

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään laakeassa kulhossa. Leikkaa tofu haluamiksesi paloiksi ja pyörittele palat marinadissa. Jätä marinoitumaan noin 10-15 minuutiksi.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja valmista kurpitsansiemenkastike tofun marinoituessa (ohjeet alempana). Levitä tofupalaset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 25-30 minuuttia, kunnes palasten reunat alkavat olla kullanruskeita. Valmista kasvikset tofun ollessa uunissa.

Pilko parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä 4-5 minuuttia, niin että parsakaali säilyy vielä varsin napakkana. Perkaa puolikas granaattiomena. Perkaa ja pilko myös avokado.

Kun kaikki ainekset ovat valmiina, asettele lautasille vuonankaalta, parsakaalia, riisiä, avokadoa, granaattiomenaa ja tofua. Koristele annokset iduilla ja kurpitsansiemenkastikkeella ja nautiskele ravitsevasta ruuasta!

Kastike: Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat poksahdella. Anna siementen jäähtyä hetki. Pilko valkosipuli pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu.Lisää kurpitsansiemenet ja valkosipuli tehosekoittimeen ja jauha pieneksi muruksi. Lisää joukkoon ensin reilu puolet vedestä, oliviöljy, sitruunamehu, siirappi ja omenaviinietikka. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oluthiiva, mausteet ja loput vedestä ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi. Säilytä valmis kastike jääkaapissa tiivissä lasipurkissa.

Arvostelut

    Arvostelu