Lautasella lehtikaalisalaattia ja rapeita tofuvartaita pähkinäkuorrutteella ka kuvassa myös kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. Lautasella lehtikaalisalaattia ja rapeita tofuvartaita pähkinäkuorrutteella ka kuvassa myös kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. '

45 min

(1)

✅ VIIKON RESEPTI: RAPEAT TOFUVARTAAT PÄHKINÄROUHEELLA

Grillaa rapeita tofuvartaita kuin ammattilainen! Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin varrasohjeen viimeistelee tofupalojen pintaan pyöriteltävä pähkinäinen rouhe. Täydellinen kesän (tai miksei talvenkin) tarjottava lehtikaalisalaatin kera!

📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma

👩‍🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi

KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Maustamaton

n. 2dl

BBQ-kastiketta, HP-kastiketta tai Hoisin-kastiketta (valitse haluamasi tai käytä sitä mitä kaapista löytyy)

500g

lehtikaalia

½tl

suolaa

2tl

oliiviöljyä

1rkl

valkoviinietikkaa

Pähkinärouhe:

150g

paahdettuja maapähkinöitä

1,5dl

kookoshiutaleita

1tl

chililastuja

1rkl

fariinisokeria

1tl

mustapippuria myllystä

suolaa maun mukaan

Näin valmistat

  • Avaa tofupaketti, laita tofupala talouspaperipalojen väliin ja aseta sen päälle painoksi esim leikkuulauta, jotta ylimääräinen neste imeytyy pois tofusta.
  • Kuutioi tofu sopiviksi paloiksi, pyörittele palat valitsemassasi tahmeassa kastikkeessa. Laita palat varrastikkuihin.
  • Kuumenna uuni 230 asteeseen grillivastuksin.
  • Tee pähkinärouhe: jauha pähkinät, kookoshiutaleet ja chililastut tehosekoittimessa rouheeksi. Kaada kulhoon ja sekoita fariinisokeri ja mustapippuri seokseen, mausta suolalla. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi lautaselle.
  • Laita vartaat uuniin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paahda vartaita 10-15 minuuttia kääntäen niitä kerran kesken paiston.
  • Ota vartaat uunista, kun tofupalojen pinta on ruskistunut sieltä täältä.
  • Sivele niiden pintaa kuumana vielä uudelleen grillikastikkeella ja kuorruta pähkinä-mausterouheella pyörittelemällä vartaita rouhelautasella.
  • Poista lehtikaalista kova keskiruoti veitsellä, pese lehdet ja kuivaa salaattikuivurissa tai keittiöliinan päällä. Revi lehtikaali sopivina suupaloina kulhoon suolan, öljyn ja etikan kanssa ja hiero paloja käsien välissä pehmeiksi noin minuutin ajan.
  • Tarjoa vartaat hierotun lehtikaalin kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.