30 min
8 kpl
KATSU SANDO x TOFU: JAPANILAISET KANALEIVÄT ilman kanaa
Herkkuleivät 🥪
Ruokavinkki
Mikä katsu sando?
Suursuosioon nousseiden japanilaisten tamago sando -munaleipien kanaversio, katsu sando -leipä, täytetään perinteisesti leivitetyllä kanalla, mausteisella kastikkeella ja kaalisalaatilla. Me tietenkin teimme oman versiomme, jossa maustamaton tofu ja bang bang -vegemajoneesikastike toimivat leivissä vähintään yhtä hyvin kuin perinteinen kanatäyte.
Vinkki: Helpot, ruokaisat ja herkulliset katsu tofu sando -leivät toimivat loistavasti piknik-eväinä, brunssilla, lounaana töissä tai juhlien tarjoilussa. Voit käyttää myös jotain muuta leipää, kuten hyvää juurileipää, patonkia tai ciabattaa.
Lahjoitamme tässäkin reseptissä käytetyn Jalotofu Maustamattoman vuosimyynnistä osan WWF:n luonnonsuojelutyölle. Yhteistyömme on alkanut jo vuonna 2019.
Näitä tarvitset
Tofu Katsu:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
½dl
vehnäjauhoja (gf tarvittaessa)
½dl
vettä
½tl
valkosipulijauhetta
½tl
sipulijauhetta
½½
suolaa
1,5dl
pankojauhoja (gf tarvittaessa)
rypsiöljyä paistamiseen
8kpl
isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta (gf tarvittaessa)
Bang Bang -majoneesi:
1dl
vegemajoneesia
2rkl
sweet chili -kastiketta
1-2rkl
srirachakastiketta (säädä tulisuutta maun mukaan)
Pikkelöity punakaali 1-2-3:
n. 400-500g
pieni punakaali
1dl
omena- tai valkoviinietikkaa
2dl
sokeri
3dl
vettä
Lisäksi:
salaatinlehtiä
tuoretta korianteria tai ruohosipulia silputtuna
Näin valmistat
- Valmista Bang Bang -majoneesi: Sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja nosta kylmään maustumaan.
- Pikelöi punakaali: Laita vesi, etikka ja sokeri pieneen kattilaan. Lämmitä, jotta sokeri sulaa ja jäähdytä.
- Siivuta punakaali ohueksi, laita lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua kylmässä puoli tuntia tai yön yli.
- Valmista tofu: Avaa pakkaus ja kuivaa tofu keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla.
- Leikkaa tofu pituussuunnassa neljään osaan, ohuiksi pihveiksi.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola, vesi, sipuli- ja valkosipulijauhe. Lisää vettä tarvittaessa, jotta seos on lettutaikinan paksuinen. Lisää pankojauhot isolle lautaselle. Pyörittele tofusiivut ensin vehnäjauhoseoksessa ja sitten pankojauhoissa.
- Paista tofusiivut molemmin puolin runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Nosta pannulta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Mausta tarvitaessa suolalla ja pippurilla.
- Voitele kahdeksan isoa paahtoleipää majoneesilla. Lisää neljän leivän päälle salaatinlehti, punakaalia, tofupihvi ja korianteria. Paina loput neljä leipää kanneksi.
- Leikkaa katsu sando -tofuleivät kahtia ja tarjoile.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä