30 min
n. 25-30 pyörykkää
Helpot ja maistuvat luomu “Jalofel”-pyörykät
Maukkaita ja proteiinipitoisia falafel-pyöryköitä ja pihvejä on helppo valmistaa tällä yksinkertaisella reseptillä! Tarvitset vain falafel-mixin ja paketin Jalotofua.
Näitä tarvitset
Tofupyörykät
1pkt
luomu Jalotofu Maustamaton (Jalotofu Marinoitu ja Kylmäsavu sopii myös)
1ps
luomu falafelmix 275g (esim. Urtekram)
Lisäksi:
1tl
suolaa
½-1tl
juustokuminaa
öljyä paistamiseen
pippuria myllystä
Näin valmistat
- Ota tofu pakkauksesta ja kuivaa se talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen. Murustele Jalotofu käsillä kulhoon, niin pieneksi muruseksi kuin pystyt. Kaada joukkoon falafelmix ja sekoita massa hyvin haarukalla. Keitä 4 dl kiehuvaa vettä ja kaada se massan sekaan. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä 15 min.
- Pyörittele yksi pyörykkä ja paista se kokeeksi – tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, juustokuminaa ja mustapippuria. Pyörittele massa pyöryköiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.
- VINKKI: Tämä resepti sopii myös hyvin falafel-pihvien ja nugettien valmistamiseen.