Helppo Jalotofumajoneesi ja koukuttavat siemennäkkärit
Näitä tarvitset
Ainekset vegaaniseen majoneesiin
300g
Jalotofu Pehmeä
½
luomu sitruunan mehu
½tl
hyvälaatuista suolaa
1tl
kuivattua *Shisoyrtti-Umeluumumaustetta (Mishima)
½tl
valkopippuria
2dl
rypsiöljyä
Siemennäkkäri
2dl
auringonkukansiemeniä
2dl
kurpitsansiemeniä
2dl
seesaminsiemeniä
1dl
chia-siemeniä
½
pellavansiemeniä
½dl
hampunsiemeniä
2
porkkanaa
2
valkosipulin kynttä
2tl
hyvälaatuista suolaa
1rkl
oliiviöljyä
2rkl
tomaattipyreetä
2tl
paprikajauhetta
2dl
tuoretta persiljaa (basilikaa ja/tai oreganoa)
Näin valmistat
Valmista majoneesi: Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa öljyä lukuun ottamatta. Lisää tämän jälkeen öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. (*Mishiman voit korvata esim. kuivatulla mustikkajauheella)
Valmista siemennäkkärit: Mittaa kaikki siemenet laakeaan astiaan. Kaada noin 3–5 dl vettä joukkoon silleen, että siemenet peittyvät. Anna liota vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
Raasta porkkanat ja valkosipulinkynnet, ja lisää ne loppu mausteiden kanssa kulhoon siementen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella kunnes kaikki ainesosat ovat sekoittuneet tarpeeksi hyvin. Vuoraa kuivurin ritilät leivinpaperilla ja levitä siemenmassa silikonisella nuolijalla tasaiseksi kerrokseksi paperille – noin puolen sentin kerros on hyvä. Tee massasta terävällä veitsellä valmiita palasia. Pistä kuivuri päälle (35–45 astetta) ja anna hurista 10 tuntia tai niin kauan kunnes näkkileivät ovat täysin kuivia.
Vinkki: Jos et omista kuivuria niin voit tehdä saman uunilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista noin 20-30 minuuttia kunnes näkkärit ovat rapeita – paistoaika riippuu uunin tehosta. Kivi-paperi-sakset kuka saa viimeisen palan!