Ainesosat

Ainekset vegaaniseen majoneesiin
  • 300 g Jalotofu Pehmeä
  • ½ luomu sitruunan mehu
  • ½ tl hyvälaatuista suolaa
  • 1 tl kuivattua *Shisoyrtti-Umeluumumaustetta (Mishima)
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 dl rypsiöljyä
Siemennäkkäri
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl chia-siemeniä
  • ½ pellavansiemeniä
  • ½ dl hampunsiemeniä
  • 2 porkkanaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 dl tuoretta persiljaa (basilikaa ja/tai oreganoa)

Helppo Jalotofumajoneesi ja koukuttavat siemennäkkärit ohje

  • Valmista majoneesi: Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa öljyä lukuun ottamatta. Lisää tämän jälkeen öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. (*Mishiman voit korvata esim. kuivatulla mustikkajauheella)

  • Valmista siemennäkkärit: Mittaa kaikki siemenet laakeaan astiaan. Kaada noin 3–5 dl vettä joukkoon silleen, että siemenet peittyvät. Anna liota vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.

  • Raasta porkkanat ja valkosipulinkynnet, ja lisää ne loppu mausteiden kanssa kulhoon siementen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella kunnes kaikki ainesosat ovat sekoittuneet tarpeeksi hyvin. Vuoraa kuivurin ritilät leivinpaperilla ja levitä siemenmassa silikonisella nuolijalla tasaiseksi kerrokseksi paperille – noin puolen sentin kerros on hyvä. Tee massasta terävällä veitsellä valmiita palasia. Pistä kuivuri päälle (35–45 astetta) ja anna hurista 10 tuntia tai niin kauan kunnes näkkileivät ovat täysin kuivia.

  • Vinkki: Jos et omista kuivuria niin voit tehdä saman uunilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista noin 20-30 minuuttia kunnes näkkärit ovat rapeita – paistoaika riippuu uunin tehosta. Kivi-paperi-sakset kuka saa viimeisen palan!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.