Helppo Jalotofumajoneesi ja koukuttavat siemennäkkärit

Jalotofu Pehmeästä valmistettu vegaaninen majoneesi on maidoton ja munaton lisuke moneen ruokaan. Voit käyttää sitä hampurilaisten välissä, dippinä kermaviilin tapaan tai sitten ihan vaan leivän päällä!

Näitä tarvitset

Ainekset vegaaniseen majoneesiin

300g

Jalotofu Pehmeä

½

luomu sitruunan mehu

½tl

hyvälaatuista suolaa

1tl

kuivattua *Shisoyrtti-Umeluumumaustetta (Mishima)

½tl

valkopippuria

2dl

rypsiöljyä

Siemennäkkäri

2dl

auringonkukansiemeniä

2dl

kurpitsansiemeniä

2dl

seesaminsiemeniä

1dl

chia-siemeniä

½

pellavansiemeniä

½dl

hampunsiemeniä

2

porkkanaa

2

valkosipulin kynttä

2tl

hyvälaatuista suolaa

1rkl

oliiviöljyä

2rkl

tomaattipyreetä

2tl

paprikajauhetta

2dl

tuoretta persiljaa (basilikaa ja/tai oreganoa)

Näin valmistat

Valmista majoneesi: Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa öljyä lukuun ottamatta. Lisää tämän jälkeen öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. (*Mishiman voit korvata esim. kuivatulla mustikkajauheella)

Valmista siemennäkkärit: Mittaa kaikki siemenet laakeaan astiaan. Kaada noin 3–5 dl vettä joukkoon silleen, että siemenet peittyvät. Anna liota vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.

Raasta porkkanat ja valkosipulinkynnet, ja lisää ne loppu mausteiden kanssa kulhoon siementen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella kunnes kaikki ainesosat ovat sekoittuneet tarpeeksi hyvin. Vuoraa kuivurin ritilät leivinpaperilla ja levitä siemenmassa silikonisella nuolijalla tasaiseksi kerrokseksi paperille – noin puolen sentin kerros on hyvä. Tee massasta terävällä veitsellä valmiita palasia. Pistä kuivuri päälle (35–45 astetta) ja anna hurista 10 tuntia tai niin kauan kunnes näkkileivät ovat täysin kuivia.

Vinkki: Jos et omista kuivuria niin voit tehdä saman uunilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista noin 20-30 minuuttia kunnes näkkärit ovat rapeita – paistoaika riippuu uunin tehosta. Kivi-paperi-sakset kuka saa viimeisen palan!

Arvostelut

    Arvostelu