30 min
JALOTOFU BAHN MI -leipä
“Kahden eri kulttuurin törmäyksessä syntyneet ruoat ovat usein erinomainen esimerkki “best of both worlds” -sanonnasta. Yksi mainio esimerkki kolonialismin myötä syntyneistä ruoista on vietnamilainen Bahn mi-leipä. Indokiina (nykyiset Vietnamin, Kambodzan, ja Laosin alueet) oli lähes 70 vuotta Ranskan siirtomaavallan alaisena, jonka aikana lé frenchmanit toivat alueelle rakastamansa patongin – kärsivät varmaankin koti-ikävästä.”ENNI KOISTINEN
Musla-blogi
Näitä tarvitset
Yksi ranskalaistyylinen patonki
1pkt
Jalotofu Marinoitu
kurkkua
tuoretta korianteria
Sriracha majoneesia
pikkelöityjä vihanneksia
SRIRACHA-MAJONEESI:
1dl
majoneesia
3-4tl
srirachaa
puolikkaan limen mehu
(sekoita ainekset tasaiseksi soosiksi)
PIKKELÖIDYT VIHANNEKSET:
1
porkkana
100g
daikon-retikkaa
1dl
riisiviinaetikkaa
0,5dl
vettä
0,5dl
sokeria
Näin valmistat
- Leikkaa vihannekset julienneksi. Laita kattilaan vesi ja sokeri, lämmitä vain sen verran että sokeri liukenee veteen. Ota pois liedeltä ja lisää riisiviinaetikka. Sekoita liemi ja vihannekset, anna marinoitua vähintään tunnin ajan tai vaikka yön yli.
- Paista viipaloitu tofu rapeaksi. Leikkaa ja halkaise patonki kolmeen-neljään osaan. Voitele puolikkaat Sriracha-majoneesilla, täytä leivät tuoreilla kurkkuviipaleilla, tofuviipaleilla, pikkelöidyillä vihanneksilla sekä tuoreella korianterilla. Enjoy!