1 h 15 min
6
Jalotofu-kaalilaatikko
Näitä tarvitset
300g
valkokaalia
reilusti vettä
3dl
keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
2-3rkl
rypsiöljyä
1
iso sipuli hienonnettuna
300g
Jalotofu (marinoitu)
2tl
rakuunaa
1tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2rkl
siirappia
3-4dl
kasvislientä
Näin valmistat
Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Hienonna kaali veitsellä karkeaksi silpuksi.
Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja pieneksi kuutioitu Jalotofu.
Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla. Tarkista maku.
Laita seos uunivuokaan ja kaada päälle kasvisliemi. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.