1 h 15 min

6

Jalotofu-kaalilaatikko

Kaalilaatikko jos mikä kuuluu syksyn ruokapöytään. Nauti puolukkahillon tai kurpitsasäilykkeen kanssa.

Näitä tarvitset

300g

valkokaalia

reilusti vettä

3dl

keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)

2-3rkl

rypsiöljyä

1

iso sipuli hienonnettuna

300g

Jalotofu (marinoitu)

2tl

rakuunaa

1tl

suolaa

mustapippuria myllystä

2rkl

siirappia

3-4dl

kasvislientä

Näin valmistat

Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Hienonna kaali veitsellä karkeaksi silpuksi.

Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja pieneksi kuutioitu Jalotofu.

Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla. Tarkista maku.

Laita seos uunivuokaan ja kaada päälle kasvisliemi. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Arvostelut

    Arvostelu