Jalotofu-kaalilaatikko
- Määrä:
- 6
- Kategoriat:
- Uuniruoat
Kaalilaatikko jos mikä kuuluu syksyn ruokapöytään. Nauti puolukkahillon tai kurpitsasäilykkeen kanssa.
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 300 g valkokaalia
- reilusti vettä
- 3 dl keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 1 iso sipuli hienonnettuna
- 300 g Jalotofu (marinoitu)
- 2 tl rakuunaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl siirappia
- 3-4 dl kasvislientä
Jalotofu-kaalilaatikko ohje
Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Hienonna kaali veitsellä karkeaksi silpuksi.
Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja pieneksi kuutioitu Jalotofu.
Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla. Tarkista maku.Laita seos uunivuokaan ja kaada päälle kasvisliemi. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.