Jalotofu-kaalilaatikko

(1)
90 min 6
Kaalilaatikko jos mikä kuuluu syksyn ruokapöytään. Nauti puolukkahillon tai kurpitsasäilykkeen kanssa.

Ainesosat

300 g valkokaalia
reilusti vettä
3 dl keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
2-3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
300 g Jalotofu (marinoitu)
2 tl rakuunaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl siirappia
3-4 dl kasvislientä

Näin valmistat

Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Hienonna kaali veitsellä karkeaksi silpuksi.

Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja pieneksi kuutioitu Jalotofu.

Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla. Tarkista maku.

Laita seos uunivuokaan ja kaada päälle kasvisliemi. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme