60 min
6
Jalotofu-kasvislasagne
Näitä tarvitset
2
isoa porkkanaa
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
2-3rkl
oliiviöljyä
300g
Jalotofua (marinoitua)
6dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
70g
tomaattipyreetä
1tl
basilikaa tai oreganoa
1dl
vettä + 2 rkl maizenaa
200g
juustoraastetta (käytä vegaanisessa versiossa esim. Tofuttia)
6
gluteenitonta lasagnelevyä
Näin valmistat
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Raasta kesäkurpitsa.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Paloittele marinoitu Jalotofu ja lisää joukkoon.
Kääntele varovasti.
Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyree, basilika tai oregano. Kiehauta.
Lisää vesi-maizenaseos ohuena nauhana höyryävään liemeen ja anna kiehua muutama minuutti.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja anna sulaa. Tarkista maku.
Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää kastikekerros.
Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki! Voit korvata gluteenittomat lasagnelevyt tavallisilla.