Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 300 g Jalotofua (marinoitua)
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 tl basilikaa tai oreganoa
  • 1 dl vettä + 2 rkl maizenaa
  • 200 g juustoraastetta (käytä vegaanisessa versiossa esim. Tofuttia)
  • 6 gluteenitonta lasagnelevyä

Jalotofu-kasvislasagne ohje

  • Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta kesäkurpitsa. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Paloittele marinoitu Jalotofu ja lisää joukkoon. Kääntele varovasti. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyree, basilika tai oregano. Kiehauta. Lisää vesi-maizenaseos ohuena nauhana höyryävään liemeen ja anna kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon juustoraaste ja anna sulaa. Tarkista maku. Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää kastikekerros. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin kanssa.

  • Vinkki! Voit korvata gluteenittomat lasagnelevyt tavallisilla.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.