Ainesosat

Yleiset reseptit
  • Jalotofu-kesäkurpitsaveneet
  • 6 annosta
  • 3 x 200g pieniä kesäkurpitsoja tai 1 ½ isoa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl kantarelleja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa
  • kesäkurpitsan koverrettu sisus
  • 150 g marinoitua Jalotofua
  • 1 dl vegaanista juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä
  • ½-1 tl kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
  • 2 dl tomaattimehua + ½ kasvisliemikuutio
  • 1½ dl couscousia

Jalotofu-kesäkurpitsaveneet ohje

  • Osta pieniä kesäkurpitsoita, joista riittää puolikas per ruokailija. Jos tarjolla on vain isompia, halkaise keskeltä siten, että saat neljä annosta yhdestä isosta kesäkurpitsasta.

  • Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra lusikalla sisus pois. Ota se talteen ja hienonna veitsellä. Hienonna kantarellit ja sipulit, sekä valkosipulinkynnet ja habanero tai chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista edellä mainitut ainekset kuumalla pannulla käännellen, kunnes seos on mukavan kypsää. Paloittele joukkoon Marinoitua Jalotofua pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mustapippuria myllystä, sekä kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä.

  • Kuumenna tomaattimehu ja kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon couscous. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita couscous muun täytteen kanssa ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja rakuunalla. Lusikoi täyte koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja nosta kesäkurpitsaveneet grillivuokaan. Grillaa kuvun alla, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Voit kypsentää kesäkurpitsat myös 200-asteisessa uunissa keskitasolla.

  • Vinkki! Ripottele pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta kypsennyksen loppuvaiheessa. Couscousin voit korvata myös kvinoalla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.