45 min

6

Jalotofu-kesäkurpitsaveneet

Kesäkurpitsaveneet valmistuvat niin grillissä kuin uunissakin ja voit nauttia niistä ympäri vuoden. Nämä herkulliset veneet on täytetty kasvisruokailijan mieleen muunmuassa tofulla, sienillä ja couscousilla.

Näitä tarvitset

Jalotofu-kesäkurpitsaveneet

6

annosta

3

x 200g pieniä kesäkurpitsoja tai 1 ½ isoa

2rkl

öljyä

2dl

kantarelleja

2

valkosipulinkynttä

2

kesäsipulia varsineen

pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa

kesäkurpitsan koverrettu sisus

150g

marinoitua Jalotofua

1dl

vegaanista juustoraastetta

mustapippuria myllystä

½-1tl

kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä

2dl

tomaattimehua + ½ kasvisliemikuutio

dl

couscousia

Näin valmistat

  • Osta pieniä kesäkurpitsoita, joista riittää puolikas per ruokailija. Jos tarjolla on vain isompia, halkaise keskeltä siten, että saat neljä annosta yhdestä isosta kesäkurpitsasta.
  • Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra lusikalla sisus pois. Ota se talteen ja hienonna veitsellä. Hienonna kantarellit ja sipulit, sekä valkosipulinkynnet ja habanero tai chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista edellä mainitut ainekset kuumalla pannulla käännellen, kunnes seos on mukavan kypsää. Paloittele joukkoon Marinoitua Jalotofua pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mustapippuria myllystä, sekä kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä.
  • Kuumenna tomaattimehu ja kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon couscous. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita couscous muun täytteen kanssa ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja rakuunalla. Lusikoi täyte koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja nosta kesäkurpitsaveneet grillivuokaan. Grillaa kuvun alla, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Voit kypsentää kesäkurpitsat myös 200-asteisessa uunissa keskitasolla.
  • Vinkki! Ripottele pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta kypsennyksen loppuvaiheessa. Couscousin voit korvata myös kvinoalla.

Arvostelut

    Arvostelu