45 min
6
Jalotofu-kesäkurpitsaveneet
Kesäkurpitsaveneet valmistuvat niin grillissä kuin uunissakin ja voit nauttia niistä ympäri vuoden. Nämä herkulliset veneet on täytetty kasvisruokailijan mieleen muunmuassa tofulla, sienillä ja couscousilla.
Näitä tarvitset
Jalotofu-kesäkurpitsaveneet
6
annosta
3
x 200g pieniä kesäkurpitsoja tai 1 ½ isoa
2rkl
öljyä
2dl
kantarelleja
2
valkosipulinkynttä
2
kesäsipulia varsineen
pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa
kesäkurpitsan koverrettu sisus
150g
marinoitua Jalotofua
1dl
vegaanista juustoraastetta
mustapippuria myllystä
½-1tl
kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
2dl
tomaattimehua + ½ kasvisliemikuutio
1½dl
couscousia
Näin valmistat
- Osta pieniä kesäkurpitsoita, joista riittää puolikas per ruokailija. Jos tarjolla on vain isompia, halkaise keskeltä siten, että saat neljä annosta yhdestä isosta kesäkurpitsasta.
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra lusikalla sisus pois. Ota se talteen ja hienonna veitsellä. Hienonna kantarellit ja sipulit, sekä valkosipulinkynnet ja habanero tai chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista edellä mainitut ainekset kuumalla pannulla käännellen, kunnes seos on mukavan kypsää. Paloittele joukkoon Marinoitua Jalotofua pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mustapippuria myllystä, sekä kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä.
- Kuumenna tomaattimehu ja kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon couscous. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita couscous muun täytteen kanssa ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja rakuunalla. Lusikoi täyte koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja nosta kesäkurpitsaveneet grillivuokaan. Grillaa kuvun alla, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Voit kypsentää kesäkurpitsat myös 200-asteisessa uunissa keskitasolla.
- Vinkki! Ripottele pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta kypsennyksen loppuvaiheessa. Couscousin voit korvata myös kvinoalla.