2
Jalotofu lounasboksi
Näitä tarvitset
2dl
vihannes- tai punajuurimehua
¾dl
ohrahelmiä
½
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
2-3
retiisiä
1
pieni punasipulia
g
vettä (ripaus suolaa ja 50varsiparsakaalia)
kourallinen miniluumutomaatteja
ruukkulehtikaalia
muutama sokeriherneenpalko
kourallinen Letkeän Lempeää Silmusalaattia
2-3dl
raastettua valkokaalia
1rkl
omenaviinietikkaa
1rkl
oliiviöljyä
½
punainen chilipaprika
avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
300g
Jalotofu (marinoitu)
muutama sitruunalohko
Näin valmistat
Kiehauta vihannes- tai punajuurimehu.
Lisää ohrahelmet ja puolikas kasvisliemikuutio.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Jäähdytä hetki. Rouhi joukkoon maun mukaan mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua minttua.
Viipaloi retiisit, kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta vesi ja keitä varsiparsakaaleja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Puolita miniluumutomaatit. Ota sivuun muutama lehtikaalinlehti. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi. Varaa sivuun Letkeän Lempeää Silmusalaattia.
Raasta valkokaali tai leikkaa pieneksi silpuksi veitsellä.Sekoita kaaliraasteen joukkoon omenaviinietikkaa, oliiviöljyä ja hienonnettua chilipaprikaa.
Anna maustua hetki.
Leikkaa marinoitu Jalotofu viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.
Jaa ainekset eväsrasioihin ja lisää joukkoon vielä sitruunalohko, josta voit puristaa joukkoon kastikkeeksi. Ota mukaan evääksi ja nauti!