2

Jalotofu lounasboksi

Ruokaisa lounasboksi pitää sisällään erilaisia aineksia, jotka yhdessä tekevät herkullisen kokonaisuuden. Mukana on kypsennettyjä ja raakoja kasviksia, sekä täyttävää ohraa, joka on kypsytetty upean maistuvaksi vihannes- tai punajuurimehussa.Annoksen proteiinista vastaa pannulla paistettu marinoitu Jalotofu. Ota mukaan evääksi ja yllätä toisella rasialla paras työkaverisi!

Näitä tarvitset

2dl

vihannes- tai punajuurimehua

¾dl

ohrahelmiä

½

kasvisliemikuutio

mustapippuria myllystä

dl

tuoretta minttua hienonnettuna

2-3

retiisiä

1

pieni punasipulia

g

vettä (ripaus suolaa ja 50varsiparsakaalia)

kourallinen miniluumutomaatteja

ruukkulehtikaalia

muutama sokeriherneenpalko

kourallinen Letkeän Lempeää Silmusalaattia

2-3dl

raastettua valkokaalia

1rkl

omenaviinietikkaa

1rkl

oliiviöljyä

½

punainen chilipaprika

avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen

300g

Jalotofu (marinoitu)

muutama sitruunalohko

Näin valmistat

Kiehauta vihannes- tai punajuurimehu.

Lisää ohrahelmet ja puolikas kasvisliemikuutio.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Jäähdytä hetki. Rouhi joukkoon maun mukaan mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua minttua.

Viipaloi retiisit, kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta vesi ja keitä varsiparsakaaleja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Puolita miniluumutomaatit. Ota sivuun muutama lehtikaalinlehti. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi. Varaa sivuun Letkeän Lempeää Silmusalaattia.

Raasta valkokaali tai leikkaa pieneksi silpuksi veitsellä.Sekoita kaaliraasteen joukkoon omenaviinietikkaa, oliiviöljyä ja hienonnettua chilipaprikaa.

Anna maustua hetki.

Leikkaa marinoitu Jalotofu viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.

Jaa ainekset eväsrasioihin ja lisää joukkoon vielä sitruunalohko, josta voit puristaa joukkoon kastikkeeksi. Ota mukaan evääksi ja nauti!

Arvostelut

    Arvostelu