Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 2 dl vihannes- tai punajuurimehua
  • ¾ dl ohrahelmiä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 2-3 retiisiä
  • 1 pieni punasipulia
  • g vettä (ripaus suolaa ja 50varsiparsakaalia)
  • kourallinen miniluumutomaatteja
  • ruukkulehtikaalia
  • muutama sokeriherneenpalko
  • kourallinen Letkeän Lempeää Silmusalaattia
  • 2-3 dl raastettua valkokaalia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ punainen chilipaprika
  • avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
  • 300 g Jalotofu (marinoitu)
  • muutama sitruunalohko

Jalotofu lounasboksi ohje

  • Kiehauta vihannes- tai punajuurimehu. Lisää ohrahelmet ja puolikas kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Jäähdytä hetki. Rouhi joukkoon maun mukaan mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua minttua.

  • Viipaloi retiisit, kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta vesi ja keitä varsiparsakaaleja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Puolita miniluumutomaatit. Ota sivuun muutama lehtikaalinlehti. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi. Varaa sivuun Letkeän Lempeää Silmusalaattia.

  • Raasta valkokaali tai leikkaa pieneksi silpuksi veitsellä. Sekoita kaaliraasteen joukkoon omenaviinietikkaa, oliiviöljyä ja hienonnettua chilipaprikaa. Anna maustua hetki.

  • Leikkaa marinoitu Jalotofu viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.

  • Jaa ainekset eväsrasioihin ja lisää joukkoon vielä sitruunalohko, josta voit puristaa joukkoon kastikkeeksi. Ota mukaan evääksi ja nauti!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.