15 - 20 min
2
Jalotofu-lounaskulho
Ruokaisa lounaskulho sisältää terveellisiä herkkuja, joita nauttimalla vatsasi kiittää. Valmista kerralla reilu määrä ja tarjoa illanistujaisten salaattipöydässä.
Näitä tarvitset
2dl
keitettyjä mungin papuja
2-4
retiisiä
pala
valkokaalia
1
punasipuli
2tl
avokado- tai oliiviöljyä
1tl
sitruunamehua
2
porkkanaa
1
avokado
2dl
keitettyjä (rikottuja ohrasuurimoita)
½dl
hienonnettua korianteria
2
rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
1rkl
avokado- tai oliiviöljyä
300g
Jalotofu (marinoitu)
(1 hienonnettu valkosipulikynsi)
Laita tarjolle keitettyjä mungin papuja.
Näin valmistat
- Raasta retiisit, pala valkokaalia ja punasipuli.
- Sekoita joukkoon avokado- tai rypsiöljy ja sitruunamehu.
- Anna maustua sen aikaa kun kokoat annoksen.
- Raasta porkkanat ja viipaloi avokado. Sekoita keitettyjen, rikottujen ohrasuurimoiden joukkoon hienonnettua korianteria ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Sekoita.
- Kuumenna avokado- tai oliiviöljy pannulla ja kuutioi joukkoon marinoitu Jalotofu. Paista tofua hetki ja mausta halutessasi hienonnetulla valkosipulilla.
- Kokoa komponentit vierekkäin kulhoon ja nauti!