60 min
pellillinen
JALOTOFU RANSKALAISET & TULINEN DIPPIKASTIKE
Astetta paremmat vegaaniset ranskalaiset. Harvemmin sitä nimittäin täyttyy proteiinintarve ranskalaisilla, tulisen mättöruoan himoa unohtamatta. Vai mitä sanoo sipsikaljavegaani? Not bad.
Näitä tarvitset
Ranskalaiset:
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
Merisuolahiutaleita
Chilimausteseosta myllystä
mustapippuria myllystä
Dippi:
4-5kpl
valkosipulin kynttä
1-2kpl
kevätsipulin vartta
½-1kpl
chiliä (poista tai jätä siemenet makusi mukaan)
n. 2rkl
oliiviöljyä kuullottamiseen
2rkl
soijakastiketta (Tamari)
1rkl
kookossokeria
1tl
tapiokatärkkelystä
3(-5*)rkl
vettä
Lisäksi:
seesaminsiemeniä
kevätsipulia
Näin valmistat
- Pressaa/kuivaa tofu. Laita uuni kuumenemaan 200c. Leikkaa tofu”blokki” tikuiksi ja asettele uunipellille niin, että tikkujen väliin jää hieman tilaa. Mausta merisuolahiutaleilla, chilimausteella ja pippurilla. Pyri saamaan mausteet tikkujen molemmin puolin. Laita uuniin ja anna paistua noin 40-45 min. Noin puolessa välissä paistoaikaa käännä tofuranet, niin että ne saavat kauniinvärisen ja rapean pinnan joka sivulle.
- Nauti rapsakat Jalotofu ”ranet” heti!
- Dippi (valmista sillä aikaa, kun ”ranet” ovat uunissa):
- Silppua valkosipuli pieneksi, siivuta kevätsipuli ja chili.
- Kuumenna öljy pannussa ja laita valkosipuli, kevätsipuli ja chili pannulle. Pudota lämpöä ja kuullota niitä hetki keskilämmöllä. Lisää muut ainekset ja jatka keskilämmöllä hauduttelua sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa (*).
- Dippi on valmis, kun se on ”keittynyt” hieman kasaan ja koostumus on paksuhko ja hieman tahmea. Tähän menee vain muutama minuutti. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.