Proteiinipitoiset ranskalaiset tofusta tulisella dippikastikkeella. Proteiinipitoiset ranskalaiset tofusta tulisella dippikastikkeella. '

60 min

pellillinen

JALOTOFU RANSKALAISET & TULINEN DIPPIKASTIKE

Astetta paremmat vegaaniset ranskalaiset. Harvemmin sitä nimittäin täyttyy proteiinintarve ranskalaisilla, tulisen mättöruoan himoa unohtamatta. Vai mitä sanoo sipsikaljavegaani? Not bad.

Näitä tarvitset

Ranskalaiset:

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

Merisuolahiutaleita

Chilimausteseosta myllystä

mustapippuria myllystä

Dippi:

4-5kpl

valkosipulin kynttä

1-2kpl

kevätsipulin vartta

½-1kpl

chiliä (poista tai jätä siemenet makusi mukaan)

n. 2rkl

oliiviöljyä kuullottamiseen

2rkl

soijakastiketta (Tamari)

1rkl

kookossokeria

1tl

tapiokatärkkelystä

3(-5*)rkl

vettä

Lisäksi:

seesaminsiemeniä

kevätsipulia

Näin valmistat

  • Pressaa/kuivaa tofu. Laita uuni kuumenemaan 200c. Leikkaa tofu”blokki” tikuiksi ja asettele uunipellille niin, että tikkujen väliin jää hieman tilaa. Mausta merisuolahiutaleilla, chilimausteella ja pippurilla. Pyri saamaan mausteet tikkujen molemmin puolin. Laita uuniin ja anna paistua noin 40-45 min. Noin puolessa välissä paistoaikaa käännä tofuranet, niin että ne saavat kauniinvärisen ja rapean pinnan joka sivulle.
  • Nauti rapsakat Jalotofu ”ranet” heti!
  • Dippi (valmista sillä aikaa, kun ”ranet” ovat uunissa):
  • Silppua valkosipuli pieneksi, siivuta kevätsipuli ja chili.
  • Kuumenna öljy pannussa ja laita valkosipuli, kevätsipuli ja chili pannulle. Pudota lämpöä ja kuullota niitä hetki keskilämmöllä. Lisää muut ainekset ja jatka keskilämmöllä hauduttelua sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa (*).
  • Dippi on valmis, kun se on ”keittynyt” hieman kasaan ja koostumus on paksuhko ja hieman tahmea. Tähän menee vain muutama minuutti. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.