JALOTOFU RANSKALAISET & TULINEN DIPPIKASTIKE

(1)
pellillinen
Asteen paremmat vegaaniset ranet. Harvemmin sitä nimittäin täyttyy proteiinintarve ranskalaisilla, tulisen mättöruoan himoa unohtamatta. Vai mitä tähän sanoo sipsikaljavegaani? Not bad.

Ainesosat

Ranskalaiset:
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
Merisuolahiutaleita
Chilimausteseosta myllystä
mustapippuria myllystä
Dippi:
4-5 kpl valkosipulin kynttä
1-2 kpl kevätsipulin vartta
½-1 kpl chiliä (poista tai jätä siemenet makusi mukaan)
n. 2 rkl oliiviöljyä kuullottamiseen
2 rkl soijakastiketta (Tamari)
1 rkl kookossokeria
1 tl tapiokatärkkelystä
3(-5*) rkl vettä
Lisäksi:
seesaminsiemeniä
kevätsipulia

Näin valmistat

Pressaa/kuivaa tofu. Laita uuni kuumenemaan 200c. Leikkaa tofu”blokki” tikuiksi ja asettele uunipellille niin, että tikkujen väliin jää hieman tilaa. Mausta merisuolahiutaleilla, chilimausteella ja pippurilla. Pyri saamaan mausteet tikkujen molemmin puolin. Laita uuniin ja anna paistua noin 40-45 min. Noin puolessa välissä paistoaikaa käännä tofuranet, niin että ne saavat kauniinvärisen ja rapean pinnan joka sivulle.

Nauti rapsakat Jalotofu ”ranet” heti!

Dippi (valmista sillä aikaa, kun ”ranet” ovat uunissa):

Silppua valkosipuli pieneksi, siivuta kevätsipuli ja chili.

Kuumenna öljy pannussa ja laita valkosipuli, kevätsipuli ja chili pannulle. Pudota lämpöä ja kuullota niitä hetki keskilämmöllä. Lisää muut ainekset ja jatka keskilämmöllä hauduttelua sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa (*).

Dippi on valmis, kun se on ”keittynyt” hieman kasaan ja koostumus on paksuhko ja hieman tahmea. Tähän menee vain muutama minuutti. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme