30 min
4henkilölle
Jalotofu Steam Bun wasabimajoneesilla
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu
1dl
väkiviinaetikkaa
2dl
sokeria
3dl
vettä
1kpl
tähtianis/laakerinlehti
1
porkkana
1/3
daikon retiisi
1/2
kurkku
kevätsipulia
1
lehti norilevää
Wasabimajoneesi:
2dl
öljyä
2
keltuaista
1rkl
punaviinietikkaa
2rkl
wasabijauhettanippu
Näin valmistat
Valmista itse höyrysämpylöitä tai osta 8 kpl pehmeitä sämpylöitä ja halkaise puoliksi. Leikkaa viistosti vihannesleikkurilla tai mandoliinilla kurkusta, porkkanasta ja daikonista ohutta siivua. Laita kattilaan sokeri, vesi, väkiviinaetikka, mausteet ja kiehauta. Jäähdytä liemi ja lisää vihannekset (anna maustua 1vrk jääkaapissa kelmulla peitetyssä astiassa).
Lisää wasabijauheeseen tilkka vettä ja valmista siitä tahna, lisää keltuaiset ja punaviinietikka. Valuta sekaan öljyä ohuena nauhana samanaikaisesti vispaten, kunnes saat vahvan emulsion aikaan. Mausta suolalla ja itsetehty wasabimajoneesi on valmis.
Leikka Jalotofu ohuiksi viipaleiksi, paista kaunis väri pannulla pienessä öljytilkassa. Leikka saksilla norilevästä ohuita suikaleita sekä silppua kevätsipulit koristeeksi. Täytä sämpylät ja tarjoile heti!