Jalotofu Steam Bun wasabimajoneesilla

(1)
30 min 4henkilölle

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 kpl tähtianis/laakerinlehti
1 porkkana
1/3 daikon retiisi
1/2 kurkku
kevätsipulia
1 lehti norilevää
Wasabimajoneesi:
2 dl öljyä
2 keltuaista
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl wasabijauhettanippu

Näin valmistat

Valmista itse höyrysämpylöitä tai osta 8 kpl pehmeitä sämpylöitä ja halkaise puoliksi. Leikkaa viistosti vihannesleikkurilla tai mandoliinilla kurkusta, porkkanasta ja daikonista ohutta siivua. Laita kattilaan sokeri, vesi, väkiviinaetikka, mausteet ja kiehauta. Jäähdytä liemi ja lisää vihannekset (anna maustua 1vrk jääkaapissa kelmulla peitetyssä astiassa).

Lisää wasabijauheeseen tilkka vettä ja valmista siitä tahna, lisää keltuaiset ja punaviinietikka. Valuta sekaan öljyä ohuena nauhana samanaikaisesti vispaten, kunnes saat vahvan emulsion aikaan. Mausta suolalla ja itsetehty wasabimajoneesi on valmis.

Leikka Jalotofu ohuiksi viipaleiksi, paista kaunis väri pannulla pienessä öljytilkassa. Leikka saksilla norilevästä ohuita suikaleita sekä silppua kevätsipulit koristeeksi. Täytä sämpylät ja tarjoile heti!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme