Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 kpl tähtianis/laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1/3 daikon retiisi
  • 1/2 kurkku
  • kevätsipulia
  • 1 lehti norilevää
Wasabimajoneesi:
  • 2 dl öljyä
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl wasabijauhettanippu

Jalotofu Steam Bun wasabimajoneesilla ohje

  • Valmista itse höyrysämpylöitä tai osta 8 kpl pehmeitä sämpylöitä ja halkaise puoliksi. Leikkaa viistosti vihannesleikkurilla tai mandoliinilla kurkusta, porkkanasta ja daikonista ohutta siivua. Laita kattilaan sokeri, vesi, väkiviinaetikka, mausteet ja kiehauta. Jäähdytä liemi ja lisää vihannekset (anna maustua 1vrk jääkaapissa kelmulla peitetyssä astiassa).

  • Lisää wasabijauheeseen tilkka vettä ja valmista siitä tahna, lisää keltuaiset ja punaviinietikka. Valuta sekaan öljyä ohuena nauhana samanaikaisesti vispaten, kunnes saat vahvan emulsion aikaan. Mausta suolalla ja itsetehty wasabimajoneesi on valmis.

  • Leikka Jalotofu ohuiksi viipaleiksi, paista kaunis väri pannulla pienessä öljytilkassa. Leikka saksilla norilevästä ohuita suikaleita sekä silppua kevätsipulit koristeeksi. Täytä sämpylät ja tarjoile heti!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.