Jalotofu-suklaamousse-piparkakkuleivokset

(1)
20 min 5
Resepti ja kuva: Virpi Mikkonen

Ainesosat

Pohja:
20 kpl Piparkakkuja
3 rkl Sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
Suklaamousse:
1 pkt Pehmeää Jalotofua
100 g Raakasuklaata tai tummaa suklaata
1 tl Vaniljauutetta
1 tl Kookospalmusokeria (tai muuta haluamaasi makeuttajaa)
Pieni ripaus merisuolaa

Näin valmistat

Unelmaisen pehmeät ja täyteläiset suklaamoussella kuorrutetut piparkakkuleivokset syntyvät helposti ilman kypsennystä. Samoista aineksista syntyy myös jouluinen kakku, kun kasaat ainekset muffinivuokien sijaan pieneen kakkuvuokaan.

Murenna piparkakut pieneksi muruksi sormilla. Lisää sekaan sula kookosöljy ja sekoita. Painele muru pieniin kuppikakkuvuokiin ja laita vuoat hetkeksi jääkaappiin. Tee sillä välin suklaamousse.

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Avaa tofurasia ja kaada ylimääräinen neste pois. Paloittele pehmeä tofu tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää sula suklaa ja mausteet. Sekoita tasaiseksi paksuksi seokseksi. Annostele suklaamousse kuppikakkujen päälle lusikalla tai pursottimella. Ripottele pinnalle piparimurua tai raastettua suklaata. Laita leivokset hetkeksi jääkaappiin. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Herkuttele.

Huomio kiireiselle nautiskelijalle! Voit tehdä superhelpon leivoksen pursottamalla suklaamoussea suoraan pelkän piparkakun päälle.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme