15 - 20 min
5
Jalotofu-suklaamousse-piparkakkuleivokset
Resepti ja kuva: Virpi Mikkonen
Näitä tarvitset
Pohja:
20kpl
Piparkakkuja
3rkl
Sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
Suklaamousse:
1pkt
Pehmeää Jalotofua
100g
Raakasuklaata tai tummaa suklaata
1tl
Vaniljauutetta
1tl
Kookospalmusokeria (tai muuta haluamaasi makeuttajaa)
Pieni ripaus merisuolaa
Näin valmistat
- Unelmaisen pehmeät ja täyteläiset suklaamoussella kuorrutetut piparkakkuleivokset syntyvät helposti ilman kypsennystä. Samoista aineksista syntyy myös jouluinen kakku, kun kasaat ainekset muffinivuokien sijaan pieneen kakkuvuokaan.
- Murenna piparkakut pieneksi muruksi sormilla. Lisää sekaan sula kookosöljy ja sekoita. Painele muru pieniin kuppikakkuvuokiin ja laita vuoat hetkeksi jääkaappiin. Tee sillä välin suklaamousse.
- Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Avaa tofurasia ja kaada ylimääräinen neste pois. Paloittele pehmeä tofu tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää sula suklaa ja mausteet. Sekoita tasaiseksi paksuksi seokseksi. Annostele suklaamousse kuppikakkujen päälle lusikalla tai pursottimella. Ripottele pinnalle piparimurua tai raastettua suklaata. Laita leivokset hetkeksi jääkaappiin. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Herkuttele.
- Huomio kiireiselle nautiskelijalle! Voit tehdä superhelpon leivoksen pursottamalla suklaamoussea suoraan pelkän piparkakun päälle.