15 - 20 min

4

Jalotofu takeaway

Näitä tarvitset

Paistettu Jalotofu

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

1

chili

1rlk

soijakastiketta

1tl

seesaminsiemeniä

nippu ruohosipulia

Ruokaöljy

Helppo cashew-kukkakaali -dippi

5dl

kukkakaalia

75g

cashewpähkinöitä

1rlk

omenaviinietikkaa

½tl

hyvälaatuista suolaa

Vaivaton wasabi-herne -pyré

6dl

tuoreita tai pakasteherneitä

1,5dl

vettä

1- 2rlk

wasabia

Näin valmistat

  • Paistettu Jalotofu:
  • Kaada kuumalle pannulle öljyä niin, että pohja peittyy. Kuutio tofu ja lisää se pilkotun chilin ja soijakastikkeen kera pannulle. Paista kauniin ruskeaksi. Koristele tuoreella ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä.
  • Cashew-kukkakaali dippi:
  • Laita cashewpähkinät veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Pilko tällä välin kukkakaali pieneksi paloiksi – laita palaset paistinpannulle tai kattilaan ja kaada joukkoon 2-3 dl vettä. Keitä kymmenen minuuttia. Kuivaa kukkakaalit ja cashewpähkinät siivilän avulla ja laita ne blenderiin omenaviinietikan, suolan sekä 0,5 dl veden kera. Blendaa muutaman minuutin ajan, kunnes seos on pehmeän kermainen. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen dippailua.
  • Wasabi-herne pyré:
  • Laita herneet ja vesi paistinpannulle. Kiehauta matalalla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes herneet ovat pehmeitä ja vesi haihtunut. Siirrä herneet pois lämmöstä ja painele puuhaarukalla muussiksi tai blendaa kevyesti tehosekoittimessa. Sekoita wasabi herneiden joukkoon ja tarjoile lämpimänä.
  • Vinkki: Voit käyttää maidotonta cashew-kukkakaali ­-dippiä kermaviilin tapaan kaikkien tofuruokien kanssa. Dippi on hernepyreen kera mitä loistavin makupari paistetulle Jalotofulle – pakkaa vaikka mukaan töihin tai piknikille!

Arvostelut

    Arvostelu