15 - 20 min
4
Jalotofu takeaway
Näitä tarvitset
Paistettu Jalotofu
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
1
chili
1rlk
soijakastiketta
1tl
seesaminsiemeniä
nippu ruohosipulia
Ruokaöljy
Helppo cashew-kukkakaali -dippi
5dl
kukkakaalia
75g
cashewpähkinöitä
1rlk
omenaviinietikkaa
½tl
hyvälaatuista suolaa
Vaivaton wasabi-herne -pyré
6dl
tuoreita tai pakasteherneitä
1,5dl
vettä
1- 2rlk
wasabia
Näin valmistat
- Paistettu Jalotofu:
- Kaada kuumalle pannulle öljyä niin, että pohja peittyy. Kuutio tofu ja lisää se pilkotun chilin ja soijakastikkeen kera pannulle. Paista kauniin ruskeaksi. Koristele tuoreella ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä.
- Cashew-kukkakaali dippi:
- Laita cashewpähkinät veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Pilko tällä välin kukkakaali pieneksi paloiksi – laita palaset paistinpannulle tai kattilaan ja kaada joukkoon 2-3 dl vettä. Keitä kymmenen minuuttia. Kuivaa kukkakaalit ja cashewpähkinät siivilän avulla ja laita ne blenderiin omenaviinietikan, suolan sekä 0,5 dl veden kera. Blendaa muutaman minuutin ajan, kunnes seos on pehmeän kermainen. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen dippailua.
- Wasabi-herne pyré:
- Laita herneet ja vesi paistinpannulle. Kiehauta matalalla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes herneet ovat pehmeitä ja vesi haihtunut. Siirrä herneet pois lämmöstä ja painele puuhaarukalla muussiksi tai blendaa kevyesti tehosekoittimessa. Sekoita wasabi herneiden joukkoon ja tarjoile lämpimänä.
- Vinkki: Voit käyttää maidotonta cashew-kukkakaali -dippiä kermaviilin tapaan kaikkien tofuruokien kanssa. Dippi on hernepyreen kera mitä loistavin makupari paistetulle Jalotofulle – pakkaa vaikka mukaan töihin tai piknikille!