15 - 20 min
Jalotofu-tortillat ja guacamolea
Näitä tarvitset
Tortillat
4 ½dl
vehnäjauhoja
½tl
suolaa
1tl
leivinjauhetta
1rkl
voita
n. 1 ½dl
vettä
Jalotofukastike
2rkl
avokadoöljyä
300g
Jalotofu (marinoitu)
1
sipuli silputtuna
1
valkosipulinkynsi
pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
tacomaustetta maun mukaan
500g
tomaattimurskaa
1dl
vettä
Guacamole
2
avokadoa
1
tomaatti + kiehuvaa vettä
½
sipuli
1
valkosipulinkynsi
muutama varsi korianteria
Ripaus suolaa
yhden limen puristettu mehu
Lisäksi
200-300g
smetanaa tai ranskankermaa
200g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1
kurkku
1
paprika
ituja
punasipuli
1
ruukku korianteria
Näin valmistat
- Valmista tortillat.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla, kunnes taikina on sileää. Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen palaan ja pyöritä palloiksi.Kaulitse pallot pyöreiksi kiekoiksi.Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa noin 15-30 sekuntia per puoli. Käännä kun taikina hieman kuplii.
- Valmista kastike.
Kuumenna öljy pannulla ja paista kuutioidut, marinoidut jalotofut yhdessä hienonnetun valkosipulin, sipulin ja chilipaprikan kanssa. Mausta tacomausteella.Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Valmista guacamole.
Kuori avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kulhoon.Vedä tomaattiin ristikkäisviilto ja kasta se hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatti.Laita tomaatti kulhoon yhdessä sipulin, valkosipulin ja korianterin kanssa. Mausta ripauksella suolaa ja purista sekaan limenmehua.Jauha seos esimerkiksi sauvasekoittimella tahnaksi.Tarkista maku.
- Tarjoa tortillat Jalotofu-kastikkeen, guacamolen, smetanan ja kasvisten kanssa.