15 - 20 min

Jalotofu-tortillat ja guacamolea

Jalotofu-tortillat maistuvat milloin tahansa. Yllätä illanistujaisvieraasi ja valmista ihanat tortillat alusta asti itse.

Näitä tarvitset

Tortillat

4 ½dl

vehnäjauhoja

½tl

suolaa

1tl

leivinjauhetta

1rkl

voita

n. 1 ½dl

vettä

Jalotofukastike

2rkl

avokadoöljyä

300g

Jalotofu (marinoitu)

1

sipuli silputtuna

1

valkosipulinkynsi

pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna

tacomaustetta maun mukaan

500g

tomaattimurskaa

1dl

vettä

Guacamole

2

avokadoa

1

tomaatti + kiehuvaa vettä

½

sipuli

1

valkosipulinkynsi

muutama varsi korianteria

Ripaus suolaa

yhden limen puristettu mehu

Lisäksi

200-300g

smetanaa tai ranskankermaa

200g

kirsikka- tai miniluumutomaatteja

1

kurkku

1

paprika

ituja

punasipuli

1

ruukku korianteria

Näin valmistat

  • Valmista tortillat.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla, kunnes taikina on sileää. Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen palaan ja pyöritä palloiksi.Kaulitse pallot pyöreiksi kiekoiksi.Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa noin 15-30 sekuntia per puoli. Käännä kun taikina hieman kuplii.

  • Valmista kastike.

Kuumenna öljy pannulla ja paista kuutioidut, marinoidut jalotofut yhdessä hienonnetun valkosipulin, sipulin ja chilipaprikan kanssa. Mausta tacomausteella.Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

  • Valmista guacamole.

Kuori avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kulhoon.Vedä tomaattiin ristikkäisviilto ja kasta se hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatti.Laita tomaatti kulhoon yhdessä sipulin, valkosipulin ja korianterin kanssa. Mausta ripauksella suolaa ja purista sekaan limenmehua.Jauha seos esimerkiksi sauvasekoittimella tahnaksi.Tarkista maku.

  • Tarjoa tortillat Jalotofu-kastikkeen, guacamolen, smetanan ja kasvisten kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu