30 min
4
Savutofu-lehtikaalikeitto
Samasta padasta vauvalle ja vanhemmille! Tämän Outi Väisäsen kirjan luettuasi vauva-arkesi ei ole enää jatkuvaa soseiden tai sormiruokien valmistusta. Nyt entistä herkullisempi vauvan ja taaperon ruoka syntyy oman ruokasi ohessa – kaikki samassa padassa.Samasta padasta kattaa vauva- ja taaperoperheiden uudet suosikkireseptit savutofukeitosta pizza margheritaan ja maailman parhaaseen makaronilaatikkoon.
Näitä tarvitset
3/4dl
punaisia linssejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
porkkanaa
2rkl
oliiviöljyä
1 1/4l
vettä
3rkl
tomaattipyreetä
2tl
kuivattua timjamia
2tl
paprikajauhetta
½tl
mustapippuria
300g
pehmeää maustamatonta tofua (Jalotofu)
tai
1ruukku
lehtikaalia
½tl
cayennenpippuria tai chiliä
2-3rkl
kasvisfondia
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu
Näin valmistat
- Laita linssit likoamaan runsaaseen viileään veteen muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoita ja vaihda vesi pari kertaa.
- Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkana kiekoiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi, linssit, tomaattipyree, timjami, paprika ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ja porkkana ovat kypsiä.
- Ota 3 dl sattumia ja vähän lientä sivuun vauvalle ja soseuta tai hienonna halutessasi. Tarjoa vauvan keitto pehmeän tofun kanssa. Voit pakastaa lopun tofun jääpalamuotissa ja tarjota muiden kasvisruokien kanssa.
- Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja paloittele lehdet. Jos käytät pienilehtistä lehtikaalia ruukusta, voit käyttää lehdet sellaisenaan. Lisää lehtikaali, cayennenpippuri ja fondi kattilaan. Kuutioi savutofu joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.