Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 4 valkosipulikynttä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ nippu tuoretta timjamia
  • ½ nippu tuoretta persiljaa
  • oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 400 g säilöttyjä luumutomaatteja
  • 400 g mantelilastuja
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
  • 1 rs salaattisekoitusta
  • 3 retiisiä (siivuina)

Kokonaisena paahdettu kukkakaali àla Jamie Oliver ohje

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.

  • Poista kukkakaalista lehdet ja leikkaa varresta niin paljon pois, että se pysyy pystyssä uunivuoassa. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne mortteliin savupaprikajauheen kanssa ja lisää joukkoon puolet timjaminlehdistä. Survaa morttelissa ainekset tahnaksi ja lisää 2 rkl oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta sitruunankuori erilliseen kulhoon.

  • Hiero morttelissa tehty maustetahna kukkakaaliin huolellisesti ja laita se uunivuokaan tai pataan. Purista päälle sitruunanmehu. Peitä foliolla tai kannella ja paista 1 h 20 min. Poista kansi viimeisen 20 minuutin ajaksi, jotta saat kukkakaaliin kauniin grillatun pinnan. Kaada myös tässä vaiheessa pataan tomaatit ja loput timjaminlehdistä sekä raastettu sitruunankuori. Kun valmista, niin pirskottele pinnalle hieman oliiviöljyä, mantelilastuja sekä hienonnettu persilja.

  • Kuumenna paistinpannussa pieni määrä oliiviöljyä. Leikkaa tofu ja paista siihen rapea pinta. Tarjoa kokonaisena paahdettu kukkakaali sellaisenaan salaatin ja paistetun tofun kera!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.