1 h 15 min

2-4

Kokonaisena paahdettu kukkakaali àla Jamie Oliver

Kokonaisena uunissa paahdettu kukkakaali on mitä herkullisin lisä Jalotofulle!

Näitä tarvitset

1keskikokoinen

kukkakaali

4

valkosipulikynttä

1tl

savupaprikajauhetta

½nippu

tuoretta timjamia

½nippu

tuoretta persiljaa

oliiviöljyä

1

sitruunan kuori ja mehu

suolaa ja mustapippuria myllystä

400g

säilöttyjä luumutomaatteja

400g

mantelilastuja

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

1rs

salaattisekoitusta

3

retiisiä (siivuina)

Näin valmistat

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Poista kukkakaalista lehdet ja leikkaa varresta niin paljon pois, että se pysyy pystyssä uunivuoassa. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne mortteliin savupaprikajauheen kanssa ja lisää joukkoon puolet timjaminlehdistä. Survaa morttelissa ainekset tahnaksi ja lisää 2 rkl oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta sitruunankuori erilliseen kulhoon.
  • Hiero morttelissa tehty maustetahna kukkakaaliin huolellisesti ja laita se uunivuokaan tai pataan. Purista päälle sitruunanmehu. Peitä foliolla tai kannella ja paista 1 h 20 min. Poista kansi viimeisen 20 minuutin ajaksi, jotta saat kukkakaaliin kauniin grillatun pinnan. Kaada myös tässä vaiheessa pataan tomaatit ja loput timjaminlehdistä sekä raastettu sitruunankuori. Kun valmista, niin pirskottele pinnalle hieman oliiviöljyä, mantelilastuja sekä hienonnettu persilja.
  • Kuumenna paistinpannussa pieni määrä oliiviöljyä. Leikkaa tofu ja paista siihen rapea pinta. Tarjoa kokonaisena paahdettu kukkakaali sellaisenaan salaatin ja paistetun tofun kera!

Arvostelut

    Arvostelu