Hehkuvan oranssi lautasellinen kurpitsa-tofulaksaa ja kuvassa myös kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. Hehkuvan oranssi lautasellinen kurpitsa-tofulaksaa ja kuvassa myös kokit Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta. '

60 min

✅ VIIKON RESEPTI: KURPITSALAKSA TOFULLA

Syksyn viileneviä iltoja lämmittämään suosittelemme malesialaista laksaa, joka on sopivasti suolainen, makea ja hapokas keittomainen ruoka. Tässä reseptissä voit valita siihan savutofun tai aasiatofun. Satokauden kurpitsa syventää sen makua ja väriä. Reseptin ovat kehittäneet kokkikaksikko Meri-Tuuli Väntsi ja Pipsa Hurmerinta.

📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma

👩‍🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi

KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!

Ruokavinkki

Tämä laksaresepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).

  • Osallistu kilpailuun!
    • Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
  • Pro-vinkkeja laksareseptiin:
    • Jos haluat laksaan todella rapeita tofupaloja, paista ne ensin pannulla rapeaksi tällä ohjeella ja lisää tofupalat laksaan juuri ennen tarjoilua.
    • Voit myös vetää mutkia suoraksi ja tehdä laksan kaupan thaimaalaisella keltaisella currylla, mutta lisää tällöin liemeen tamarindia tuomaan laksalle ominaista hapokasta vivahdetta annokseen.

Näitä tarvitset

Currytahna:

2kpl

sitruunaruohon vartta

1-2rkl

punaista chiliä

3cm

pätkä inkivääriä

1kpl

salottisipuli

2rkl

misotahnaa

2rkl

tamarinditahnaa

2kpl

valkosipulin kynttä

1tl

kurkumajauhetta

1tl

korianterinsiemeniä

1rkl

rypsiöljyä

2rkl

vettä

Keitto:

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia 300g

1kpl

myskikurpitsa

1l

kasvislientä

2rkl

ruoko- tai palmusokeria

5kpl

ryppylimetin lehteä

1tkl

kookosmaitoa

suolaa

Lisäksi:

riisiä tai nuudeleita

Näin valmistat

  • Valmista currytahna: yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa, jauha tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  • Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa isohkoiksi lohkoiksi.
  • Avaa tofupaketti, laita tofupala talouspaperien väliin ja purista leikkuulautaa vasten, jotta ylimääräinen neste poistuu tofusta. Kuutioi tai revi tofu palasiksi.
  • Laita 2/3 currytahnasta kasariin ja kuumenna sekoitellen koko ajan.
  • Kun currytahna on lämmennyt ja hetken paistunut, lisää liemiainekset, palmusokeri, limelehdet ja kookosmaito. Kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa currytahnaa. Mausta suolalla.
  • Keitä 10 minuuttia.
  • Lisää keittoon kurpitsakuutiot ja keitä 10 minuuttia. Lisää sitten tofukuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta lopuksi limemehulla ja tarjoa riisin tai nuudelien kanssa kera tuoreen korianterin.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.