2henkilölle

Marinoitua Jalotofua ja kasviksia grillistä!

Kevät on tullut ja nyt on aika korkata grillikausi. Proteiinipitoisesta Jalotofusta ja kasviksista saat upean ateriakokonaisuuden, joka valmistuu vähällä vaivalla ja nopeasti kiireisenä arkenakin.

Näitä tarvitset

300g

Jalotofu Marinoitu

rypsi- tai avokadoöljyä paistamiseen

1

fenkoli

10

herkkusientä

puolikas pieni kesäkurpitsa

100g

kirsikka- tai miniluumutomaatteja

1-2

punasipulia

2-3

valkosipulinkynttä

mustapippuria myllystä

merisuolaa myllystä

Lisäksi:

2

pienehköä valkosipulia

2tl

rypsi- tai avokadoöljyä

ripaus yrttisuolaa

foliota

Näin valmistat

Aloita kasvisten käsittely valkosipuleista, sillä ne vievät eniten aikaa. Leikkaa valkosipuleista pala siten, että kynnet paljastuvat esiin. Kaada päälle loraus öljyä ja ripottele päälle hieman yrttisuolaa. Kääri valkosipulit folioon ja kypsennä grillissä miedolla lämmöllä pitkään, kunnes valkosipulit alkavat pehmetä.

Viipaloi marinoitu Jalotofu sopiviksi annospaloiksi. Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Puolita fenkoli ja poista mahdollisesti huono uloin lehti. Puolita herkkusienet, viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa levyiksi ja puolita punasipulit. Öljyä grilliparila ja laita kasvikset parilalle kypsymään. Lisää tomaatit vähän muita kasviksia myöhemmin. Pirskota pinnalle tarvittaessa hieman öljyä tai voitele pullasudilla, mikäli grillaat avotulen päällä. Murskaa joukkoon valkosipulia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Grillaa Jalotofuviipaleet molemmin puolin ja nauti grillikasvisten ja bbq-kastikkeen kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu