15 - 20 min
MARINOITUJA KASVIKSIA JA JALOTOFUA
Marinoidut satokauden kasvikset ja Jalotofu on tyylikäs tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa vaikkapa tuoreen leivän seurana. Valmista tätä myös syksyn juhliin tai joulupöydän alkupalaksi.
Näitä tarvitset
300g
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
100g
mustakaalia
1
iso violetti porkkana
1
iso oranssi porkkana
1
iso keltainen porkkana (tai kolme isoa porkkanaa yhteensä)
200g
ruusukaalia
200g
miniluumutomaatteja
150g
sokeriherneenpalkoja
2l
vettä + 1 tl suolaa
1dl
oliiviöljyä
dl
½balsamiviinietikkaa
1
punainen chilipaprika
mustapippuria myllystä
suolaa
2
isoa valkosipulinkynttä
muutama oksa tuoretta salviaa
100g
paahdettuja cashewpähkinöitä
Näin valmistat
- Kuutioi Jalotofu tasakokoisiksi kuutioiksi. Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi tai käytä kokonaisina. Poista mustakaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet reiluiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Poista ruusukaaleista tarvittaessa hieman kantaa ja päällimmäinen lehti. Kiehauta vesi ja lisää suola. Lisää porkkanat ja ruusukaalit veteen ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää mustakaalin lehdet ja kiehauta pikaisesti. Valuta. Jäähdytä.
- Laita kaikki kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Hienonna joukkoon chilipaprika, rouhi sekaan mustapippuria myllystä ja hieman suolaa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja tuoretta salviaa. Sekoita ainekset ja kaada kasvisten ja Jalotofupalojen joukkoon. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa suojattuna. Ripottele pinnalle kuumalla pannulla paahdettuja cashewpähkinöitä hetki ennen tarjoilua.
- Vinkki! Voit halutessasi käyttää Jalotofukuutiot kuumalla pannulla öljyssä ennen marinointia.