Ainesosat

Yleiset reseptit
  • Pohja:
  • 25 cm halkaisijan vuokaan (4cm korkeat reunat)
  • 4 pientä eli 225g kypsäksi keitettyä perunaa
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 3.5 + 0.5dl Urtekramin kuituleivontamix jauhoseosta
  • 1 tl psylliumia
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • Täyte:
  • 150 g baby pinaatin lehteä
  • 1/2 pkt Jalotofun Marinoitua tai Kylmäsavutofua
  • 15 cm purjoa
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja*
  • Runsas nippu ruohosipulia ja tilliä
  • Ripaus suolaa ja runsaasti mustapippuria
  • 3 dl eli loput soijajogurtista
  • 1 prk Tofutti yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 2 rkl perunajauhoja

Meheväpohjainen pinaattipiiras tofulla ohje

  • Hyvin onnistunut piirakka saa aina innostumaan. Suolainen piirakka onkin parasta seuraavana päivänä, kunnolla jäähtyneenä ja vetäytyneenä. Tämän vuoksi piirakat ehkä ovatkin mitä parasta juhlatarjoiltavaa niin rippijuhlissa kuin syntymäpäivilläkin, niitä voi valmistaa monta kappaletta edeltävinä päivinä ja tarjoiluhetkellä ne ovat silti parhaimmillaan!

  • Tee ensin pohja. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Murskaa perunat haarukalla tai perunasurvimella. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy ja murskaa kunnes peruna on aivan muussia. Murskaa joukkoon valkosipuli ja lisää mausteet. Sekoita kuivat ainekset keskenään huolella, käytä ensin vain 3.5dl jauhoista. Yhdistä seokset ja muotoile taikina palloksi samalla vaivaten loppu jauho taikinan sekaan. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina reunoja myöten vuokaan. Tee halutessasi koriste-helminauha vuoan reunoille ja paina sitä kevyesti jotta se ei putoa irti.

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, tee sillä välin täyte.

  • Hienonna pinaatti ja yrtit sekaisin sekä murenna Jalotofu käsin joukkoon. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi. Voit sekoittaa käsin, mutta mielestäni paras lopputulos tulee kun käyttää vatkainta tai tehosekoitinta. Vatkaa joukkoon myös perunajauho ja mausteet. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. Yhdistä pinaatti-tofuseos tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuoan pohjalle ja tasoita lusikalla. Lisää päälle oliiviviipaleet ja purjo. Painele niitä kevyesti massan joukkoon. Paista 50-60min. Anna jäähtyä tunnin ajan ja siirrä jääkaappiin kelmulla peitettynä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ainakin muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

  • VINKKI: Jos et pidä oliiveista niin aurinkokuivatut tomaatit sopivat hyvin täytteen sekaan pilkottuna!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.