5

Meheväpohjainen pinaattipiiras tofulla

Näppärästi valmistuvat suolaiset vegepiirakat sopivat niin arkeen, illanistujaisiin kuin juhlapöytäänkin. Tällä tofureseptillä onnistut varmasti!

Näitä tarvitset

Pohja:

25cm

halkaisijan vuokaan (4cm korkeat reunat)

4

pientä eli 225g kypsäksi keitettyä perunaa

1dl

maustamatonta soijajogurttia

0.5dl

oliiviöljyä

3.5

+ 0.5dl Urtekramin kuituleivontamix jauhoseosta

1tl

psylliumia

1/2tl

leivinjauhetta

1

murskattu valkosipulin kynsi

mustapippuria

1/2tl

suolaa

Täyte:

150g

baby pinaatin lehteä

1/2pkt

Jalotofun Marinoitua tai Kylmäsavutofua

15cm

purjoa

1dl

vihreitä kivettömiä oliiveja*

Runsas nippu ruohosipulia ja tilliä

Ripaus suolaa ja runsaasti mustapippuria

3dl

eli loput soijajogurtista

1prk

Tofutti yrteillä maustettua tuorejuustoa

2rkl

perunajauhoja

Näin valmistat

Hyvin onnistunut piirakka saa aina innostumaan. Suolainen piirakka onkin parasta seuraavana päivänä, kunnolla jäähtyneenä ja vetäytyneenä. Tämän vuoksi piirakat ehkä ovatkin mitä parasta juhlatarjoiltavaa niin rippijuhlissa kuin syntymäpäivilläkin, niitä voi valmistaa monta kappaletta edeltävinä päivinä ja tarjoiluhetkellä ne ovat silti parhaimmillaan!

Tee ensin pohja. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Murskaa perunat haarukalla tai perunasurvimella. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy ja murskaa kunnes peruna on aivan muussia. Murskaa joukkoon valkosipuli ja lisää mausteet. Sekoita kuivat ainekset keskenään huolella, käytä ensin vain 3.5dl jauhoista. Yhdistä seokset ja muotoile taikina palloksi samalla vaivaten loppu jauho taikinan sekaan. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina reunoja myöten vuokaan. Tee halutessasi koriste-helminauha vuoan reunoille ja paina sitä kevyesti jotta se ei putoa irti.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, tee sillä välin täyte.

Hienonna pinaatti ja yrtit sekaisin sekä murenna Jalotofu käsin joukkoon. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi. Voit sekoittaa käsin, mutta mielestäni paras lopputulos tulee kun käyttää vatkainta tai tehosekoitinta. Vatkaa joukkoon myös perunajauho ja mausteet. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. Yhdistä pinaatti-tofuseos tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuoan pohjalle ja tasoita lusikalla. Lisää päälle oliiviviipaleet ja purjo. Painele niitä kevyesti massan joukkoon. Paista 50-60min. Anna jäähtyä tunnin ajan ja siirrä jääkaappiin kelmulla peitettynä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ainakin muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

VINKKI: Jos et pidä oliiveista niin aurinkokuivatut tomaatit sopivat hyvin täytteen sekaan pilkottuna!

Arvostelut

    Arvostelu