2annosta

Misokeitto Tofulla ja kurkkunuudeleilla

Reseptin on tehnyt Hanna, Hannansoppa -blogista.

Näitä tarvitset

n. 5dl

vettä

1rkl

misotahnaa

1rkl

Lantbuljong Citrongräs & Chili

1tl

raastettua inkivääriä

1

pieni chili

pari curryn lehteä

3

valkosipulin kynttä

pätkä purjoa

½

parsakaali

1

porkkana

½

sitruunan mehu

1-2

lehtikaalin lehteä

1rkl

kuivattua merilevää

150g

Jalotofu Hempnut

1

kurkku

srirachaa

sitruunaruohoöljyä

sesamin (ja kurpitsan) siemeniä

Näin valmistat

Kuumenna kattilassa vesi ja heitä sekaan misotahna, lantbuljon, inkivääri sekä hienonnettu chili ja valkosipuli. Viipaloi purjo ja porkkana, leikkaa parsakaali palasiksi. Lisää kasvikset keittoon ja anna kiehua muutama minuutti. Kuutioi tofu ja lisää sekin keittoon. Revi lehtikaali palasiksi ja lisää sekaan. Mausta sitruunan mehulla ja tarvittaessa suolalla.

Leikkaa kurkku spiralisointimasiinalla nuudeleiksi ja jaa kahden kulhon pohjalle. Kauho soppa päälle ja tarjoile srirachan, sitruunaruohoöljyn ja siemenien kera.

Arvostelut

    Arvostelu