2annosta
Misokeitto Tofulla ja kurkkunuudeleilla
Näitä tarvitset
n. 5dl
vettä
1rkl
misotahnaa
1rkl
Lantbuljong Citrongräs & Chili
1tl
raastettua inkivääriä
1
pieni chili
pari curryn lehteä
3
valkosipulin kynttä
pätkä purjoa
½
parsakaali
1
porkkana
½
sitruunan mehu
1-2
lehtikaalin lehteä
1rkl
kuivattua merilevää
150g
Jalotofu Maustamaton
1
kurkku
srirachaa
sitruunaruohoöljyä
sesamin (ja kurpitsan) siemeniä
Näin valmistat
Kuumenna kattilassa vesi ja heitä sekaan misotahna, lantbuljon, inkivääri sekä hienonnettu chili ja valkosipuli. Viipaloi purjo ja porkkana, leikkaa parsakaali palasiksi. Lisää kasvikset keittoon ja anna kiehua muutama minuutti. Kuutioi tofu ja lisää sekin keittoon. Revi lehtikaali palasiksi ja lisää sekaan. Mausta sitruunan mehulla ja tarvittaessa suolalla.
Leikkaa kurkku spiralisointimasiinalla nuudeleiksi ja jaa kahden kulhon pohjalle. Kauho soppa päälle ja tarjoile srirachan, sitruunaruohoöljyn ja siemenien kera.