'

4

Paahdetut uunijuurekset ja Jalotofua

Reseptin tekijä: Hellapoliisi.fi:n Kati Jaakola

Näitä tarvitset

1

iso tai 2 pientä palsternakkaa

2

porkkanaa

2-3

punajuurta

3rkl

avokadoöljyä

merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi:

70g

cashewpähkinöitä

3rkl

avokadoöljyä

1-2

valkosipulinkynttä

1tl

punaista chilipaprikaa

merisuolaa myllystä

300g

Jalotofu Kylmäsavu

Koristeluun:

kourallinen rucolaa

n. ½dl

hunajaa tai maun mukaan

Näin valmistat

Kuori palsternakat, porkkanat ja punajuuret. Paloittele sopiviksi tasakokoisiksi suupaloiksi. Laita juureskuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle avokadoöljyä. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda juureksia 250-asteisessa uunissa välillä kevyesti käännellen noin 45 minuuttia, tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Levitä seos tarjoiluvadille. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen. Nosta sivuun. Kaada öljy kulhoon.

Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja chilipaprikaa. Rouhi joukkoon merisuolaa. Kuutioi Jalotofu ja sekoita ainekset keskenään. Kuumenna pannu ja kaada seos kuumalle pannulle. Paista käännellen, jotta tofu saa kauniin värin. Lisää tofukuutiot juuresten joukkoon. Koristele annos rucolalla ja valuta joukkoon hunajaa. Tarjoa ja herkuttele!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.