Paahdetut uunijuurekset ja Jalotofua

(1)
60 min 4
Reseptin tekijä: Hellapoliisi.fi:n Kati Jaakola

Ainesosat

1 iso tai 2 pientä palsternakkaa
2 porkkanaa
2-3 punajuurta
3 rkl avokadoöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
70 g cashewpähkinöitä
3 rkl avokadoöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl punaista chilipaprikaa
merisuolaa myllystä
300 g Jalotofu Kylmäsavu
Koristeluun:
kourallinen rucolaa
n. ½ dl hunajaa tai maun mukaan

Näin valmistat

Kuori palsternakat, porkkanat ja punajuuret. Paloittele sopiviksi tasakokoisiksi suupaloiksi. Laita juureskuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle avokadoöljyä. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda juureksia 250-asteisessa uunissa välillä kevyesti käännellen noin 45 minuuttia, tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Levitä seos tarjoiluvadille. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen. Nosta sivuun. Kaada öljy kulhoon.

Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja chilipaprikaa. Rouhi joukkoon merisuolaa. Kuutioi Jalotofu ja sekoita ainekset keskenään. Kuumenna pannu ja kaada seos kuumalle pannulle. Paista käännellen, jotta tofu saa kauniin värin. Lisää tofukuutiot juuresten joukkoon. Koristele annos rucolalla ja valuta joukkoon hunajaa. Tarjoa ja herkuttele!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme