4
Paahdetut uunijuurekset ja Jalotofua
Näitä tarvitset
1
iso tai 2 pientä palsternakkaa
2
porkkanaa
2-3
punajuurta
3rkl
avokadoöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
70g
cashewpähkinöitä
3rkl
avokadoöljyä
1-2
valkosipulinkynttä
1tl
punaista chilipaprikaa
merisuolaa myllystä
300g
Jalotofu Kylmäsavu
Koristeluun:
kourallinen rucolaa
n. ½dl
hunajaa tai maun mukaan
Näin valmistat
Kuori palsternakat, porkkanat ja punajuuret. Paloittele sopiviksi tasakokoisiksi suupaloiksi. Laita juureskuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle avokadoöljyä. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda juureksia 250-asteisessa uunissa välillä kevyesti käännellen noin 45 minuuttia, tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Levitä seos tarjoiluvadille. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen. Nosta sivuun. Kaada öljy kulhoon.
Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja chilipaprikaa. Rouhi joukkoon merisuolaa. Kuutioi Jalotofu ja sekoita ainekset keskenään. Kuumenna pannu ja kaada seos kuumalle pannulle. Paista käännellen, jotta tofu saa kauniin värin. Lisää tofukuutiot juuresten joukkoon. Koristele annos rucolalla ja valuta joukkoon hunajaa. Tarjoa ja herkuttele!