4
PALAK ”PANEER” – PINAATTINEN TOFUCURRY
Mausteinen ja pehmeän kermainen pinaattikastike ja maustamaton Jalotofu – Palak Paneer – on yksi herkullisimmista yhdistelmistä. Lopputuloksena on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen sekä helppo arki-illan ruoka.
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Maustamaton
2
sipulia
½tl
garam masalaa
½tl
juustokuminaa eli jeeraa
½tl
cayenne-pippuria
suolaa myllystä
½dl
oliiviöljyä paistamiseen
Pinaatticurry:
5dl
tuoretta pinaattia tai 150g pakastepinaattia
4
valkosipulinkynttä
1
tomaatti
1rkl
raastettua inkivääriä
0,5dl
vettä
0,5dl
kookosmaitoa
2rkl
cashew-pähkinöitä
1
chili (ilman siemeniä)
½tl
suolaa
½tl
kookopalmusokeria
Näin valmistat
- Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy korkealaitaisessa paistinpannussa tai kasarissa. Kuutioi maustamaton tofu ja paista sitä kevyesti öljyssä. Lisää sipuli ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, garam masalalla, juustokuminalla ja cayennepippurilla. Jatka paistamista noin kymmenen minuuttia, kunnes tofut ovat saaneet kauniin värin.
- Tofujen paistuessa mittaa kaikki curryn ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi massaksi (pese ensin tuoreet pinaatit). Kaada massa tofujen joukkoon ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisämausta tarpeen mukaan.
- Ripottele pinnalle hieman garam masalaa koristeeksi ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa!