15 - 20 min
Kahdelle ateriana tai neljälle jaettavana alkupalana
✅ VIIKON RESEPTI: PEHMEÄÄ (SILKEN) TOFUA JA KIINANKAALIA CHILIÖLJYLLÄ
Yksinkertainen, kiinalaistyylinen tofuannos, josta ei makua puutu! Nopeasti aasialaisittain paistettua kiinankaalia, päällä silken-tyylistä pehmeää tofua ja kruununa sopivan sähäkkä chiliöljy. Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!
Ruokavinkki
Tämä kiinalaishenkinen silken tofu -resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
- Osallistu kilpailuun!
- Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
- Reseptivinkki!
- Pehmeä, silken tofu on varsin monipuolinen aines. Se tuo annoksiin kermaisuutta ja ruokaisuutta ja se toimii myös jopa jälkiruoissa ja smoothiessa proteiinina. Kurkkaa muut reseptit täältä.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Pehmeä 250g
1kpl
pieni kiinankaali
4cm
pätkä inkivääriä
1tl
seesamiöljyä
1rkl
rypsiöljyä
1rkl
soijakastiketta
suolaa
Chiliöljy:
1tl
sichuaninpippureita
1rkl
seesamiöljyä
1rkl
Lao Gan Ma- tai crispy chili -öljyä
Lisäksi:
tuoretta korianteria
Näin valmistat
- Avaa Jalotofu pehmeän (silken) paketti varovaisesti ja käännä se lavuaarin yllä kämmenelle. Nosta tofu varovasti talouspaperille ja painele pinta kuivaksi.
- Leikkaa kiinankaali leveiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi inkivääri ohuen ohuiksi tikuiksi. Kuumenna seesami- ja rypsiöljy wokissa. Paista kiinankaali korkealla lämmöllä, lisää inkivääri ja soijakastike ja nosta heti pois levyltä. Kumoa tarjoiluvadille annoksen pediksi.
- Murenna tai kuutioi silkentofu kiinankaalipedille. Ripottele päälle suolaa.
- Valmista chiliöljy: laita sichuaninpippurit pieneen kasariin ja paahda aromaattisiksi. Lisää seesamiöljy ja crispy chili -öljy kasariin ja nosta heti pois liedeltä. Kaada kuuma öljy silkentofun päälle.
- Koristele korianterilla ja tarjoa.