Pehmeää tofua ja kiinankaalia chiliöljyllä lautasella sekä kuvassa reseptin kehittäjäkokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Pehmeää tofua ja kiinankaalia chiliöljyllä lautasella sekä kuvassa reseptin kehittäjäkokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. '

15 - 20 min

Kahdelle ateriana tai neljälle jaettavana alkupalana

(2)

✅ VIIKON RESEPTI: PEHMEÄÄ (SILKEN) TOFUA JA KIINANKAALIA CHILIÖLJYLLÄ

Yksinkertainen, kiinalaistyylinen tofuannos, josta ei makua puutu! Nopeasti aasialaisittain paistettua kiinankaalia, päällä silken-tyylistä pehmeää tofua ja kruununa sopivan sähäkkä chiliöljy. Resepti on kokkikaksikko Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin käsialaa.

📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma

👩‍🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi

KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!

Ruokavinkki

Tämä kiinalaishenkinen silken tofu -resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).

  • Osallistu kilpailuun!
    • Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
  • Reseptivinkki!
    • Pehmeä, silken tofu on varsin monipuolinen aines. Se tuo annoksiin kermaisuutta ja ruokaisuutta ja se toimii myös jopa jälkiruoissa ja smoothiessa proteiinina. Kurkkaa muut reseptit täältä.

 

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Pehmeä 250g

1kpl

pieni kiinankaali

4cm

pätkä inkivääriä

1tl

seesamiöljyä

1rkl

rypsiöljyä

1rkl

soijakastiketta

suolaa

Chiliöljy:

1tl

sichuaninpippureita

1rkl

seesamiöljyä

1rkl

Lao Gan Ma- tai crispy chili -öljyä

Lisäksi:

tuoretta korianteria

Näin valmistat

  • Avaa Jalotofu pehmeän (silken) paketti varovaisesti ja käännä se lavuaarin yllä kämmenelle. Nosta tofu varovasti talouspaperille ja painele pinta kuivaksi.
  • Leikkaa kiinankaali leveiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi inkivääri ohuen ohuiksi tikuiksi. Kuumenna seesami- ja rypsiöljy wokissa. Paista kiinankaali korkealla lämmöllä, lisää inkivääri ja soijakastike ja nosta heti pois levyltä. Kumoa tarjoiluvadille annoksen pediksi.
  • Murenna tai kuutioi silkentofu kiinankaalipedille. Ripottele päälle suolaa.
  • Valmista chiliöljy: laita sichuaninpippurit pieneen kasariin ja paahda aromaattisiksi. Lisää seesamiöljy ja crispy chili -öljy kasariin ja nosta heti pois liedeltä. Kaada kuuma öljy silkentofun päälle.
  • Koristele korianterilla ja tarjoa.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.