15 - 20 min

2-3:lle

Sundubu Jjigae eli Pehmeä Tofu korealaisittain

Tässä tulee uusin korealaisten kasvisruokien helmi! Pehmeää tofua ja kimchiä sisältävä Sundubu Jjigae pääsee tässä uutuusreseptissä aivan uusiin ulottuvuuksiin. Nimittäin pehmeän tofun lisäksi sitä tähdittää ja upeasti täydentää suosittu - rumpujen pärinää - savutofu

Näitä tarvitset

Tofupata:

1pkt

Jalotofu Pehmeä (250 g)

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300 g)

1,5dl

kimchiä (suosi tuorepakattua säilykkeen sijaan, jos mahdollista. Esim Rasilainen)

1-3tl

chilihiutaleita maun ja vahvuuden mukaan

1,5tl

valkosipulimurskaa

1,5rkl

seesamiöljyä

3,5dl

vettä

3rkl

kimchin nestettä

½-2tl

suolaa

rkl

soijakastiketta riippuen kimchin suolapitoisuudesta (lisää vähitellen)

mustapippuria myllystä

pieneksi silputtu kevätsipuli tai ruohosipulia

1nippu

paksoita

Lisäksi:

riisinuudeleita

Näin valmistat

  • Avaa savutofupaketti ja painele pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeen välissä. Pilko tai revi tofu sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna paistinpannu ja laita tofupalat paahtumaan keskilämmölle.
  • Silppua sillä aikaa kimchi pieneksi, lisää pannulle öljyn, chilihiutaleiden ja valkosipulin kanssa ja kuumenna keskilämmöllä 3-4 minuuttia tasaisesti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada sekaan vesi sekä kimchin neste. Kiehauta toiset 4 minuuttia.
  • Lisää pehmeä tofu isoina paloina ja irtonaiset paksoin lehdet, anna kypsyä 4 minuuttia. Lisää lopuksi kevätsipuli ja soijakastike ja poista sitten liedeltä.
  • Nauti sellaisenaan tai riisinuudelien kera.

Arvostelut

    Arvostelu