1 h 15 min
4:lle
PAKSUT PIZZAVOHVELIT FEAT JALOTOFU-RICOTTA
Vohvelit ja pizza ovat monen lohturuokalistan jaetulla ykkössijalla. Onneksi ne voi kuitenkin yhdistää ja asetella luomuksen päälle kuin kruunuksi itse tehty vegaaninen juusto; Jalotofusta valmistettu "ricotta". Väittikö joku joskus, että vegaaninen ruoka tai tofu ei maistu miltään?
Näitä tarvitset
Jalotofu ”Ricotta”:
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
2tl
sipulijauhetta
n. ½rkl
valkoista Misotahnaa
½tl
valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1rkl
sitruunan mehua
¼tl
sitruunapippuria
1tl
oliiviöljyä
Pari ripausta merisuolahiutaleita
Rouhaisu chilimaustemyllystä
1-2rkl
vettä
+
1rkl seesaminsiemeniä ja/tai 1 rkl hampunsiemeniä, sekä ¼ tl Nori hiutaleita (valinnainen)
Pizzavohvelit / 4-6 paksua:
3dl
kaurahiutaleita
4dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2dl
tapiokatärkkelystä
2tl
leivinjauhetta
Merisuolahiutaleita maun mukaan
n. 3tl
basilika
n. 3tl
oregano
muutama rouhaisu chilimaustemyllystä
7,5-8dl
mantelimaitoa
2tl
kookosviinietikkaa
1rkl
rypsiöljyä
Lisäksi:
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Mausteista tomaattikastiketta
Näin valmistat
- Pressaa/kuivaa tofu. ”Revi” tofu paloiksi ja laita se muiden ainesten kanssa (vettä lukuun ottamatta) blenderiin/monitoimikoneeseen. Surauta varovasti pari kertaa ja lisää vesi vähitellen, mutta varo ettei seos muutu liian löysäksi. Kun rakenne on pehmeä ja ainekset ovat sekoittuneet, kaavi ”ricotta” kulhoon. Lisää sekaan lusikalla sekoittaen seesamin- ja hampunsiemenet. Ne tuovat maun lisäksi kivaa rakennetta tofu ”ricottalle” (voit korvata hampunsiemenet lisäämällä enemmän seesaminsiemeniä). Lisää halutessasi Nori-hiutaleita vielä makua tuomaan. Laita jääkaappiin kannelliseen rasiaan.
- Valmista seuraavaksi pizzavohvelit:
- Sekoita vohvelien kuivat ainekset keskenään ja nesteet keskenään. Kaada sitten mantelimaitoseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin. Anna turvota noin vartti.
- Vinkki: voit yhtä hyvin käyttää omaa luottovohvelitaikinaasi; jätä vain makeat ainekset pois ja lisää mausteet, niin saat pizzamaisen maun. Oheisella ohjeella vohveleista tulee runsaita ja aika paksuja. Taikina saa olla siis paksuhkoa, mutta jos se on liian tönkköä, lisää mantelimaitoa ja jos se on taas liian löysää, lisää vastaavasti jauhojen määrää.
- Paista vohvelit ja tarjoile heti Jalotofu”ricottan”, kirsikkatomaattien, tuoreen basilikan ja mausteisen/tulisen tomaattikastikkeen kera (esim Sriracha).