4
Raikas ja yrttinen Jalotofu salaattijuusto!
Tämä vegaani tofu "fetajuusto" on lähes rasvaton ja täysin kolesteroliton. Se on myös raikas ja erittäin helppo tehdä. Yksinkertainen marinadi antaa kevyen yrttisen ja mukavan happamuuden tofulle.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton
1kpl
luomu sitruunanmehu
½dl
luomu oliiviöljyä
1tl
kuivattua basilikaa
½tl
kuivattua oreganoa
½tl
kuivattua rakuunaa
½tl
hyvälaatuista suolaa
3rkl
sitruuna valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
Näin valmistat
- Kiinteä tofu on nimensä mukaan kiinteää, vähän sellaista juustomaista. Kaada neste pois ja kääri tofu puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin sisälle, ja anna olla esim. leikkuulaudan alla noin 10 min. saadaksesi enimmät kosteudet pois.
- Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja lisää kuutioitu tofu . Sekoita hyvin ja laita kansi päälle – anna marinoitua kylmässä vähintään 2-3 tuntia. Parhaimman tulokseen saat, kun annat tofun marinoitua yön yli – maku vain paranee ajan kanssa huokoisen tofun imiessä makuja marinadista. Valmis tofusta tehty ”feta” säilyy jääkaapissa noin viikon.
- Vinkki: Voit käyttää tofusta tehtyä ”fetaa” monenlaiseen ruoanlaittoon, sitä voi käyttää sekä kylmiin että lämpimiin ruokiin. Suosituin lienee sen lisääminen kreikkalaiseen salaattiin tomaatin, vihreän salaatin, sipulin, kurkun ja mustien oliivien seuraksi. Voit käyttää sitä myös suolasten piirakoiden täytteenä!