Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton
  • 1 kpl luomu sitruunanmehu
  • ½ dl luomu oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl hyvälaatuista suolaa
  • 3 rkl sitruuna valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa

Raikas ja yrttinen Jalotofu salaattijuusto! ohje

  • Kiinteä tofu on nimensä mukaan kiinteää, vähän sellaista juustomaista. Kaada neste pois ja kääri tofu puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin sisälle, ja anna olla esim. leikkuulaudan alla noin 10 min. saadaksesi enimmät kosteudet pois.

  • Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja lisää kuutioitu tofu . Sekoita hyvin ja laita kansi päälle – anna marinoitua kylmässä vähintään 2-3 tuntia. Parhaimman tulokseen saat, kun annat tofun marinoitua yön yli – maku vain paranee ajan kanssa huokoisen tofun imiessä makuja marinadista. Valmis tofusta tehty "feta" säilyy jääkaapissa noin viikon.

  • Vinkki: Voit käyttää tofusta tehtyä "fetaa" monenlaiseen ruoanlaittoon, sitä voi käyttää sekä kylmiin että lämpimiin ruokiin. Suosituin lienee sen lisääminen kreikkalaiseen salaattiin tomaatin, vihreän salaatin, sipulin, kurkun ja mustien oliivien seuraksi. Voit käyttää sitä myös suolasten piirakoiden täytteenä!

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.