'

4

Raikas ja yrttinen Jalotofu salaattijuusto!

Tämä vegaani tofu "fetajuusto" on lähes rasvaton ja täysin kolesteroliton. Se on myös raikas ja erittäin helppo tehdä. Yksinkertainen marinadi antaa kevyen yrttisen ja mukavan happamuuden tofulle.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Maustamaton

1kpl

luomu sitruunanmehu

½dl

luomu oliiviöljyä

1tl

kuivattua basilikaa

½tl

kuivattua oreganoa

½tl

kuivattua rakuunaa

½tl

hyvälaatuista suolaa

3rkl

sitruuna valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa

Näin valmistat

  • Kiinteä tofu on nimensä mukaan kiinteää, vähän sellaista juustomaista. Kaada neste pois ja kääri tofu puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin sisälle, ja anna olla esim. leikkuulaudan alla noin 10 min. saadaksesi enimmät kosteudet pois.
  • Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja lisää kuutioitu tofu . Sekoita hyvin ja laita kansi päälle – anna marinoitua kylmässä vähintään 2-3 tuntia. Parhaimman tulokseen saat, kun annat tofun marinoitua yön yli – maku vain paranee ajan kanssa huokoisen tofun imiessä makuja marinadista. Valmis tofusta tehty ”feta” säilyy jääkaapissa noin viikon.
  • Vinkki: Voit käyttää tofusta tehtyä ”fetaa” monenlaiseen ruoanlaittoon, sitä voi käyttää sekä kylmiin että lämpimiin ruokiin. Suosituin lienee sen lisääminen kreikkalaiseen salaattiin tomaatin, vihreän salaatin, sipulin, kurkun ja mustien oliivien seuraksi. Voit käyttää sitä myös suolasten piirakoiden täytteenä!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.